[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#113 OLED新時代

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
咁少貨。送到有問題都無機保
買咗未?
未買
計劃等部新機砌好之後先至買
有冇人4k mon降返落1080p打機嗰陣會自動cap咗喺低hz?
有啲game又可以1080p 240hz, 有啲game一較1080p個mon就會限死喺180hz
仲諗住第一水係大貨
到時有大量比較32吋4k oled dell同MSI
價錢差唔多 就感覺dell好似保養會做得好d咁
RMMNT30HFCW
Xiaomi 30" 電競曲面顯示器
https://www.mi.com/hk/product/xiaomi-curved-gaming-monitor-30/specs

我知係屌米
但好似平平地 又2K又盛
主要係想駁console玩
HKD 1,399 抵唔抵?
定同樣/差唔多價錢 可以買到更好呢?
thx
dell 一早有貨,就係唔鐘意佢先要msi
https://www.youtube.com/watch?v=Xrzz-Q8tIhI

屌你老母都支援唔到console (PS5) 2K 既
唔想曲所以等埋msi
但msi software無咁好,16個鐘就彈維護(dell就待機或關機先做)
無dolby vision(無都無所謂),個保養dell好似做得好d。
大家會如何選擇?
16 個鐘都唔抖下既話成個人要永久關機
問題16個鐘好似會類積
如果關機自動做一次reset時數就另計
勿笑

訂左隻3225qf,不過我插mac/ps5
係咪要hdmi2.1/dp2.1先有4k 240hz?
aw3225qf 得hdmi2.1 同dp1.4
插邊個都得因為有dsc 都行到4k240
但最好都係插返hdmi 因為高bandwidth 啲
我都訂左 係咪4月中先有
我呢到寫3 Apr

唔該曬 dsc 就dsc 啦反正我呢對狗眼都睇唔出compression
見而家2000fun訂pg32udcm 12499咁快減左價? 之莉唔係15xxx?
之前尻估個價...掛
之前個價未firm
明明係1080p mon, 又話2k
console 用凹mon 同闊mon, 玩自己?
sor 鳩睇錯左

唔好嬲
最多幫你含
個價同台灣買個差距又細左 心大心細
買啦,唔洗諗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞