[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#113 OLED新時代

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
用緊160*80 IKEA枱
用monitor arm 仲有6x幾cm 距離 還好
QD-OLED 好似無16:9,得aw3225qf
4k qd-oled全部都係16:9
我講得唔好
4k 曲面32-34吋QD-OLED 係咪得aw3225qf
16:9本身唔係好闊 唔太需要曲面
4k qd oled得aw3225qf係曲面
上網成日睇到曲面有沉浸式感覺 原來唔係

咁我可以揀MSI 321URX
有無用過dell u2723qe 嘅巴打講下佢個反光係咪嚴重?見啲人話佢係semi gloss
用緊ikea 140*60,32吋,自己參考
要上mon臂 個stand食咗你張枱個中間位 鍵盤都無位擺
用緊AW3225QF 你唔望個下巴根本唔知佢係曲面
1700R都唔彎 咁睇嚟買平面仲多選擇
fo33u2 review ( 冇dp2.1 版)
https://youtu.be/sfe2HsNz2-Y?si=4lW16QCnhH1Ir2_G
依家仲有邊隻?可以靚過G9 OLED?
都係平面舒服d
都係32:9?
Yes 想要長mon
冇了
有其他牌子都係同panel 大同小異
希望三叔下年出到4k oled 32:9
我70cm距離望落去係平面嚟,係唔洗似真平mon咁望最左同最右遠少少。
總之換左都無乜唔慣
正常使用距離唔覺係曲都講左好耐佢地無人信 無實物試又真係說服唔到人
現實係冇撚分別 你aw3225qf 可以唔洗擰頭既話,用平面都唔洗擰

aw3225qf:
不含底座寬度
715.56 mm
不含底座深度
106.44 mm
不含底座高度
421.92 mm

mpg321urx:
718 x 69 x 418 mm (without stand)
你睇返平面mon有冇凸出的感覺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞