[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#113 OLED新時代

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
一隻32 一隻27, 有咩夾枱MOON臂推介下
想問下2K OLED 最抵係咪MSI MEG 342C? 係咪舊 panel? 而家算唔算抵買? 用緊 30" 1080p 21:9 想 upgrade~
未用過同京東淘寶照計無乜分別?
原來係youtube 電影燈效嚟,熄咗無咗
4080S 有咩27 28吋mon好介紹 又唔好太貴
2000 budget
144hz 嘅mon各位巴打有冇推薦見個po全部巴打討論嘅mon全部都幾千蚊起跳,係咪小弟異想天開
利申:小弟顯示卡係3070炸...
MAG274QRF QD
量子點2K 180Hz
2千頭
唔該巴打仲有冇其他型號後備,下晝打算出去深水埗睇睇
啱啱出嗰陣 網上啲youtube channel一窩蜂出嚟話好勁好有用 但係試咗陣覺得冇乜大用 就冇再開
要達到RTX HDR影片差唔多亮度SDR mode要校亮度100,無計,自己又成日玩HDR game
你室內好光?
SDR片target 100nits左右 強行拉到咁光 好唔自然
室內暗淨開枱燈,玩HDR前個mon長期60-80 nits左右(亮度較0),玩咗HDR後開始嫌唔夠光睇唔清楚,不過100%windows 全白畫面都係見光死
想搵個32吋 ips 打機上網用,G3223Q 唔知仲係咪做到三千尾,dell 放緊假未搵到sales 問

想請問呢隻定m32u 好d? 兩個應該差唔多價
岩岩買左27gp95u
無穿無爛
我都揾緊
依家睇啱呢隻mag 274 upf
見台灣同外國啲review 相當正面
Troubleshoot 咗兩日,原來係dell display manager 有bug,會睇睇下4k Netflix 就黑畫面

Bu the way,平時用dell display manager 可以自己set shortcut 較隻mon 光暗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞