[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#113 OLED新時代

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
另一間2999 係要120人仔運費 順豐直運

想入手,膽賤命平,1699 4k 160hz native
咁平 先1399 買番黎唔岩用 咪掉左
有咩好問
呢隻Type C PD好似得15W
mag 27 upf 可以去到65W

其實仲有部32" 版本 mag 32 upf
Type C PD 有90W
HDR 上到600
不過呢隻香港未見有舖頭賣
暫時只係見到美馬,台灣,中国有賣
mag 27 upf 反應時間極慢 唔啱打機 唔知出黎做乜
Yes
我見有外國YouTuber review 話過呢樣嘢(同埋HDR表現麻麻哋)
依家好似係等MSI firmware update

除此之外其他方面合格有餘
Amazon賣緊 US$399 同香港差唔多價錢
基本上冇mini led or OLED都唔需要睇HDR表現
唔會好
我都覺得係
不過有時睇錢做人
買嘢時候少不免要做出取捨
玩咗幾日未試過彈個保護提示出嚟
將個保護校咗16個鐘先run 未?
係唔係每次關機會自動run一次
好似係,因為熄機個陣個mon嘅指示燈會不停閃爍,應該係做緊保護
留名 過兩個月搬屋就買
越搵得多資料就發覺越多款心大心細, 原本睇中PA279CRV 執相, 之後見到dell 有部U2723QE 睇Rtings 評價好似同279CRV 差唔多, 行貨問完sales 3700 左右好似幾抵. 巴打們覺得邊部好啲?

主要用desktop, dell 個hubs 功能未必太有用
唔 cal 就應該 proart 好啲,cal 就估計差唔遠
Dell 就有乜冬瓜豆腐可以一換一翻修,同埋可以加錢上五年保
無hardware 幫手cal 啊, 見dell 個色準好似都唔錯, 又有行貨同dell 保養都ok, 好似都諗得過. 不過見佢promo 又無講明for 執相/執片
請問有咩4K 144 32吋推薦🙏
校左啦 一放假就起身直落夜晚5點
16個鐘都會彈出黎
今日隻cfg73壞左 大家有冇平價27吋mon推介?顯卡1070ti 文書睇戲多
連打16個鐘 俾對眼休息下啦
40吋 UltraWide mon有冇好介紹?
其實都唔係完全無休息 有時會行開行埋
但係佢個保護無得自己揀時間黎做
強迫你做就有d低能
我隻fo32u2p 完全冇彈過

係熄左機之後過一陣會無啦啦著mon, 可能嗰時做左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞