[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#113 OLED新時代

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
用緊msi 27吋個隻oled
佢個oled保護功能有無得熄
我岩岩打打下機彈出黎都算啦
仲要無得取消 熄左再開過幾秒又彈返出黎
佢保護個功能又話幾分鐘 死撚左睇隊友打完成場隻mon都未搞完
有門市show出黎都想睇下dell同asus
btw找唔到現場show機
好奇msi定dell?

呢隻平平地點睇?
定GIGABYTE個隻3千頭好
笑撚死
咁我又無 呢排天氣熱都開返冷氣
https://www.facebook.com/61552415316004/posts/122147733134080510/?mibextid=WC7FNe&rdid=eIckIJ50nQEG4enW

27" (3840*2160) 4K IPS
Mini LED 384 分區;2304 背光列陣
量子點技術 99% Adobe RGB / 99% DCI-P3 / 100% sRGB
Delta E <2
Type-C 65W
內置喇叭
升降旋轉
心諗屌你正呀喂
點知: 60Hz Refresh Rate
好似幾抵
平平地4K MOON
玩下PS5
唔知畫質點
好似有隻一樣既叫M2V
4K 160Hz 1152 分區
巴打們淘寶買大額係用信用卡定其他?諗緊搞唔搞新卡拎埋迎新

呢個幾好
上面27GP95U 都係2999
點會仲揀93u
Msi: mag281urf/mag247urf
Gigabyte: m28u/m27u

呢4隻4k 144hz好難選擇
睇唔到計埋人仔運費 平過香港至少8舊
點只
早排去問27GP95U 話買4999
話呢個價唔抵不如買AOC 都係4100
平咁多寧願冇保養好過
我尋日睇淘仔27gp95U 2999, 今日變咗3199
唔急就等下
睇京東都係呢兩個價上上落落
仲有得平架咩
原本諗住4月出新卡買,但今日準備時又發覺貴咗

急就唔係真係急用,但心急想買啫可能等幾日睇睇先
出黃金是旦執隻啦 $2000 大致上都係咁上下
呢排都係2999/3199 咁上下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞