[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#113 OLED新時代

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
咁無錯呢隻每樣功能都有d嘅
但response同input lag應該唔會好
俾我會優先要4k
我想問下 原廠4k 144hz 比你個條dp線

係咪一定係1.4
如果有壞七日前or後 所謂保養可以點搞?
32" mon多數差唔多成部電視咁大個盒
DOA的確係極少發生,以前佢地會用吹氣水泡包晒成個盒,近年慳咗無咁做都好少聽到有事
原本有寄去大陸落馬洲順豐呢個玩法 學到野
佩服巴打咁好心機搞
係我就寧願畀多少少運費算
而家仲要天氣熱

即係如果頭7後7有事,都係要拎上深圳搵鋪頭幫手寄返廠?
Msi/技嘉 大家會點簡
另外 3000-3500 咁上下有冇咩4k non 選擇 見隔離post推MAG281URF 仲有冇
呢隻21:9啵,仲要全高清,用ROG名抬價嘅普通嘢
3000而家LG,Aoc,Philips 都有4K 144了
前者就大陸panel,後兩者就大陸牌子用友達panel
Msi 諗唔諗得過
我就一定唔會揀Giga
Lg oled 45 同39係咪得香港同價
買了 Samsung G8 OLED, 雖然真係好貴,不過都開心使用中
買咗msi mpg 271qrx
LG 27GP95U睇落好似幾正
但差唔多要5K
想知幾錢?
Asus rog strix xg27ucs
拎來打fps有無得諗?
點解咁抗拒?
有間垃圾代理
再平再好都唔會買啦
我仲買左佢張3070 super
即係95R換咗腳,但真係正
其實93U睇落唔係差太遠
利申:用緊95U
點正法,可唔可以講多少少
27吋非mini led同埋oled ,nano ips應該算係最靚之一,我個人鍾意啲色鮮啲,但未必個個鍾意,同埋隻嘢夠光但對比度低,暗位會差啲,同埋無框視覺上正啲
BTW不過你話95u同93u差千幾其實就唔值
Philips 27M1N8900
Viewsonic VX2722-4K-OLED

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞