畫畫互助互勉交流區[長期更新](2) 你今日畫咗未?

596 回覆
12 Like 0 Dislike
ic,不過單純覺得如果太多「為什麼」會感覺主角好小學雞,所以醞釀主角情緒呢樣嘢交左一部分比顏色去做
至於「不行」其實2次定3次我諗其實都無乜所謂,效果差唔多
會返番吓工做得出呢個決定,就足證你幾有決心
突然諗起棋靈王OP Get Over其中有句歌詞我一路好鍾意,些牙畀你
唔巧放棄屌喇媽頂硬上
諦めきれるモノならば 最初から興味もたない
(If it's something I can completely give up on, I won't be interested in it from the beginning.)
我都認同,單從台詞睇,兩次定三次都無太大分別
但而家係「不行」同「為甚麼」都各用咗一頁去表達
咁台詞影響性自然重咗
我覺得「不行」嗰頁,刪咗最上最下兩格,變做半頁
咁後面丟爛張畫就會變得重要咗,震撼咗
同意
當然有人讚有人欣賞就實開心
但自己滿足一定係最緊要
https://twitter.com/wacom_info_jp/status/1790653431130251328?s=61&t=8BRg_tGFbbGtbWm51ULuJg

有間工業學院,搞AI插畫比賽,擅自將WACOM加入讚助商
搞到WACOM要出公告屌
而WACOM其實開發緊喺圖像入面
唔影響視感,而加入畫圖者版權嘅反AI數碼技術

今日學腳,成個mon都係腳
希望規管AI啲細節快啲成事
同AI女友傾計仲開心過同真實女人傾計
呀 sorry 入錯post

把角色改了名給測名網看看是什麼性格
跟著模擬畫出來
繼續丫,推POST好呀
咁快手個角色唔係尋日先畫咩
細張,一開四尺吋
仆街我諗住玩多陣就瞓,出咗意外嚇撚到成個醒晒
頭先喺Clip Studio唔小心用另存新檔save多咗個一樣嘅file,我撳入「作品管理」諗住del咗佢
慣咗好快手咁剔咗個file>撳垃圾桶掣>彈出嚟問是咪要del>好快手撳enter
但今次唔小心撳咗左上角個「全選」掣
所有嘢一次過del晒,好彩去回收桶還原番
我依家好撚醒神
真係刪左 ,用系統還原 有機會拎得返
我諗我要學定點做希望唔使有用到嘅一日
依家隊哂所有嘢上Clip Studio個 cloud
手都震埋
重要野, save多幾份,唔好慳
終於換咗用咗兩年有多嘅apple pencil筆頭
我反而想換個紙質mon貼
但又怕磨蝕筆
筆頭同紙MON貼都要定期換
所以IPAD畫畫成本不菲
N年前728蚊wacom ctl 490 用到依家
筆芯換過唔超過10支
你居然唔係螢幕板
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞