陳蕾:我在意真實存在喺我身邊嘅人嘅感受,多過外界我唔認識嘅面孔

1001 回覆
190 Like 1000 Dislike
Nathan係有啲廉恥嘅話完咗day1show就好自己離隊啦
保奇咪示範咗點
而家認認真真搵樣運動全心去做
時間都真係可以改到野嘅
但真係要好撚長嘅時間
首先要一個精神狀態唔穩定既人主動去睇醫生係一件好難嘅事 如果唔係就唔會有咁多人睇唔開
你要明白呢單野係有導火線 個源頭就係條仆街仔
如果佢當日開門 未必會釀成慘劇 但佢選擇唔開
咁你話呢單嘢關唔關佢事?

同埋唔需要用臭蟲論 要仆街過佢嘅人一定有 但唔代表佢唔係一個仆街
關你事
快撚d call架垃圾車嚟接Nathan
又晒咗個ac
唔一樣,一個係佢私人事,佢自己做得出,佢負擔到個後果,我唔過問咁多,最多口頭勸下,佢肯聽就聽,唔聽你都管唔到,真係頂唔到呢啲人仲可以唔做兄弟添

一個係兄弟無論做乜,幾仆街都盲撐到出面,佢擔唔到個後果你仲幫佢咬人,呢啲係cls
所以大家都唔係好需要理你感受了
咁呢個想法都冇乜問題
個殺人兇手幾時上court
我都係好彩買唔到飛冇睇到
紅嘅歌係你60 後會唱咩
https://youtu.be/GOEeFUk9GEk?si=7wyBYO6CHy0hUwL_
0.51

明明係首本名曲,咩唔出名
有自知之明的根本台都唔應該上啦
幕前冇佢存在完全冇問題
唔明白點解要俾機會佢
更加多人比佢值得有一個機會
佢唔係特別靚仔 唱歌又唔好聽 個人又廢 仲有咁多負面新聞
其實佢自我收皮 腳踏實地搵份普通工做唔得咩?
https://youtube.com/shorts/kc2vRaTOuTA?si=TDG9HyoacgcMx8Q6
tom holland version你會唔會易明啲
唔知點解聽佢講野令我諗起姜b
真 自己識做啦
陳蕃抄歌證據

呢幾幅圖
綠色係妖治時代 chorus既vocal line
紅色係One Ok Rock chorus 既vocal line

拍埋一齊睇

同一個既key話直頭9成拍子同音都重疊咗

妖治時代 G#m key
chorus chord progression係:
E l F# l G#m lG#m l
C#m7 l D#7 l G#m l D#7 l

內秘心書 Em Key
chorus chord progression係:
C l D l Em l Em l

內秘心書同妖治時代頭半
兩個chord progression都係 6711 (可以睇成major既4566)

妖治時代後半用既C#m7
(C# E G# B)
其實可以睇成E chord (E G# B)
加粒C#做bass
個聲同功能上基本相同
即係實質上改咗既只係D#7
兩首歌有半個 chorus 既和聲同旋律有9成以上係一樣
另一半和聲係相似
而全個chorus既旋律不論係音高同節奏亦有9成一樣
不過呢個chord progression係好常見
但加上旋律既相似程度
同佢本身係 OOR fans
基本上可以確認係有抄襲
Jessie 係資金周轉方式
好似一個 app 咁

所以平時個 app 有 d 咩提示訊息就梗係唔會開黎睇
要用既時候先開個 app 黎用
永久形式誹謗和短暫形式誹謗的另一個主要分別,是永久形式誹謗本身即可予以訴訟(即可以假定原告人已蒙受一定程度的損害);至於短暫形式誹謗,原告人便需要證明自己蒙受甚麼損害,除非有關陳述聲稱原告人 :

曾干犯可被判監禁的刑事罪行;
現時患有傳染病;
不貞節或曾與任何婦女通姦;或
不勝任或不適合從事任何職位、專業、貿易生意或行業。
即是說,如果有關事件被證實為永久形式誹謗,或被證實是屬於短暫形式誹謗(但誹謗內容是關於以上四項的任何一項),原告人便毋須向法庭提出證據,以證明自己蒙受了甚麼損害(但當法庭評估賠償數額時,原告人仍可提出相關證據)。

有無人知係香港網路誹謗洗唔洗坐監
垃圾
真心cls,好明顯條友未真心悔改啦,先講有還到錢唔知係咪真,但單單喺ig po篇文出嚟,仲要得啲極shallow 嘅 '悔意',完全見唔到呢條友有咩實際行動去補救自己做嘅仆街嘢,完全係諗住避下風頭,隔一陣又出返嚟咁撚樣

仲話造星喎,收皮啦真心
陳同佳殺咗佢條女又關我咩事呀
我淨係知賤種Nathan呢世都唔洗再發明星夢哎唷唷
一係條友真心on9以為自己睇人好撚準
一係就佢自己本身都係一個仆街 所以覺得冇問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞