陳蕾:我在意真實存在喺我身邊嘅人嘅感受,多過外界我唔認識嘅面孔

1001 回覆
190 Like 1000 Dislike
內心唔夠強大都係一種原因
當我地發現到呢件事時,我地咪可以諗吓係咪我地由細到大都無點教育過我地要點樣訓練內心

話目前嘅受害者無強力嘅內心唔係講佢地錯,而係檢討我地點樣可以令每個人學識點樣面對

附加一句
內心強大唔係講緊話咩都當食生菜,而係有足夠嘅認知同判斷自己需要求助嘅能力
佢地會以為走音係講緊 請坐低個隻
Nathan很顧及「你」感受
不過就唔顧Jessie感受喇
有錢D嗰邊 係可以顧多D嘅
無著數就唔開門喇 唔喺屋企ga la
而家啲人真係唔識分莊閑
做藝人歌手,唔理唔識嘅人(受眾)感受
點解唔轉行做神功戲
俾鬼睇咪唔使理人感受囉
做得呢行除非神枱級先有資格咁串
陳蕾未夠班
其實有機,所以長期聽唔出 off左
你講得好岩
但你玩得差還玩得差 在意感受還在意感受
唔好撈埋黎講
一個係客觀事實 一個係你主觀感受
唔使加"應該"

佢地係真係直頭覺得阿晶係搞屎棍果個

因為我係做幕後清楚哂微辣阿晶單野發生左之後娛樂圈班歌手藝人KOL私底下點屌阿晶累死微辣,只係佢地見網絡風向都係企喺阿晶果邊先唔敢公開表態
華納都有反駁隊?
隻耳裝咗autotune
呢條友好樣衰,呢代d小學雞係咪以為認真屌,講少少所謂make sense嘅野叫大道理?

修從來無point扮有point

係可惜豪哥同許賢有日有機會比佢累
由689開始就玩無恥就是無敵嘅戲碼

成日話做自己⋯唔洗理人點睇⋯乜乜物物

賣廣告嗰陣、收錢嗰陣、啲人讚佢嗰陣又唔見佢咁講?
班Fans仲眼盲tim
侏儒都吹到好靚仔
但係佢 d fans都係佢口中 外界唔識嘅面孔 喎,佢認得晒 d fans?
即係如果佢唔係雙面人或者精神分裂
我對佢 d 歌或者佢想表達既野既理解係:呢個世界好難、好多痛苦,你要珍惜生命同埋努力唔好放棄,但係如果你放棄左、離左隊走左,就 wfc ,我地就繼續向前,不惜一切代價,包括犧牲其他人咁追夢
電視播親Pizzahut 廣告就想反胃
咁多人搵係要搵呢條撚樣賣廣告
開個演唱會搞死自己都係第一次見
陳蕾仲自居樂壇社工,係咪覺得自己幫偽念恩係好好人,全世界鬧你你都要幫佢係好有光環?仲不停唔忿氣反駁人,呢啲就係你所謂既正能量?
你唔好太睇得起你自己,你都只係個一比人拉就跌落嚟既人
今次有條仔累死條女你竟然錯focus
好煩你班賤種 日日揸住句野自己講自己笑
得你呢啲亞氏保加症毒撚覺得呢句好笑
乜撚都加句「修狗講得好岩」嚟自high
其他人淨係心諗你班低能仔做乜7
但講真
都幾懷疑究竟Jessie有幾了解條人渣
真係了解條人渣係人渣又點會鍾意
都唔知佢係咪有搵pr 成日係連登見到 修講得岩
靠一班佢唔識既人捧到佢上天,之後話唔理呢班人既感受
唔係殺人兇手品格都有問題啦
造星前Bb $200 can? 接近尾聲就we need to end?
咁嘅款想做明星?做人偶像??
咁我明白點解啲人話姜濤乖仔孝順善良
你無公開出聲咪已經係對唔住公義
ON9
Jessie屋企人同朋友上過水好撚多次喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞