陳蕾:我在意真實存在喺我身邊嘅人嘅感受,多過外界我唔認識嘅面孔

1001 回覆
190 Like 1000 Dislike
唔通搵你?
外界比壓力你 你得自殺一個解決方法?
你閱讀理解有問題?
話佢呢句壓力係自己比自己係錯
呢個世界係有外界壓力
你無拿拿爆句得自殺一個解決方法做咩
蕾老師被圍屌你好驚?亂咁開炮
成篇野都無jessie 都唔知你up乜
呢句真係講多咗,本身直接講"應承咗上紅館要帶佢地,所以今次先帶佢地上嚟" 然後完topic就得,加後面呢句
同直接講條女同佢屋企人關我咩事,我又唔識佢地
咁樣有咩分別
佢背後有無教佢面對過失,你同我都唔會知
唔好理啲傻閪啦 你愈關注佢愈開心
咁其實係事實
條女死撚左
又關你地咩事?
平時咁多人死唔見你地去關心?
蕾粉可以睇下下表,幫自己分分級
想知你哋宜家心情

蕾教教眾分級

5 :背晒歌list/album所有資料包括歌名、曲詞編監、出版年份,背埋歌詞。買晒碟、演唱會場場睇VIP位,24小時全年無休宣傳蕾教、蕾什麼都正確、唯一真神、stalk神一舉一動,神由降臨人間嗰年大小二事都瞭如指掌
荷蘭叻指數:終極荷蘭叻,所有對神不利指責會自動睇唔到,外界聲音=all bullshit

4 :背晒歌list歌名,背到歌list咁多歌嘅部分歌詞,買晒碟,演唱會場場睇除非撲唔到飛,日常stalk神,日常宣傳蕾教,能流利背誦神嘅公開資料,日常拜神
荷蘭叻指數:中高級荷蘭叻,外界意見聲音指責選擇性睇唔到,即使證據確鑿都會幫神搵藉口

3 :歌list叫熟,大部分歌都有聽並會買碟,啲歌仲識唱識背下,會睇演唱會、買週邊,會問下frd一唔一齊去。有follow下ig。外界意見會睇,會動搖
荷蘭叻指數:動搖時有閃過做荷蘭叻念頭,但姑且理智同魔鬼會拉鋸下

2 :會聽歌、間唔中買下碟。有十首八首會長loop,副歌歌詞比較記得
荷蘭叻指數:其實荷蘭叻係乜嘢嚟

1 :會聽歌,歌list中蕾歌數量較少及未必常loop
荷蘭叻指數:完全冇接觸過荷蘭叻
其實又真係唔關佢事
道理上佢冇錯

但咁樣講出黎就蠢啦
我仲記得Jessie隻kurumi
你用錯分身?

係連登比人屌真係冇乜所謂 你真係覺得連登捧好佢咩
對比造星五佢班垃圾仔 陳蕾又真係夠料嘅
做正義撚可以扮下有良心
好多人只係想搵條友批鬥啫
真係關心死者咩
陳蕾咪又係班連登仔捧起
咁有心唔去關心下人?
唔去上香?
定係酸自己冇得屌
呢個世界大部分野都可以話唔關佢事嘅
不過唔expect佢作為公眾人物公開講啲咁嘅野囉
老實講,作為朋友我聽到都好un耳
唔敢想像屋企人聽到會點
人紅必反
真係關心嘅
日日開post置頂防止自殺電話 我都會respect 你
見到都想派膠
呢啲叫On9懶聖母撚
咁都包庇到人品好打極有限
只不過樂壇無天后級先到陳蕾上位 但係都係半紅不黑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞