[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (128) A7CR做乜跌左咁多價

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
係 所以就係話感覺良好但價錢就未必
係日本買二手唔使咁驗屍
因為佢地收機嗰陣都已經驗得七七八八
咁28200唔使諗
除非sony update支superzoom
靚啊
長曝有車軌,感覺唔同晒
Gm獸嘅時代結束咗
係時間到我嘅A93出嚟發揮
如果你肯定自己係會買FF機,不妨2手買枝85.8玩住先,用係apsc上有130mm左右,重量上同apsc機都夾,到換咗FF機又可以繼續用

另外有大光圈對你手持影夜街,真係幫到好多,尤其香港啲大街咁光猛,好多時iso都唔洗推太高
唔講都唔係好覺原來佢冇上水一排
各位圓形nd filter 有冇推介?唔要vnd
傻豬,點止呢一個post
跟住就會問出左A7V,你哋覺得買返A7IV夠唔夠做,定真係買CR好啲
腳架lock唔實,成支鏡炒左落地
好彩有filter 頂一頂
剩係爆filter玻璃+ 前鏡鏡框位歪左
暫時可以正常使用
有冇人知剩返大概幾錢?

為左影呢個景
咪就係,講到尾APSC 分別有咩咁大,簡單一部ZV-E10 都做哂你要做既野啦,有咩特別
筆直一萬唔好買sony a6700前太舊 a6700太貴
新機建議nikon/ m43
富士執到平機唔介意對焦快慢都可考慮
唔係呢3年,世界都唔同左啦,到時先問
睇你份旅遊保買幾貴有冇包
我都試過唔小心撞跌腳架炒咗支鏡, 又係好在有filter 頂一頂無傷到前玉
pin this
今次真係汁返身彩
如果前玉爆左
旅行期間就無鏡用了

Btw旅遊保險好似唔包🤧
唔好意思想問下,本身用緊A7Cii加16-35gm2

嚟近想去影櫻花,諗住入2070g係咪好不智(會帶埋1635出去),定係用本身枝2860 kit鏡頂住先

又或者應該入28200?我主要影景,唔會影人,加上100打後嘅焦距我應該唔常用,好難揀

本身諗過24105,但呢枝又好似太舊,目標想要枝標準變焦平時又或者旅行影下相
有啲保險公司包, 例如蘇黎世
如果無包就唯有自己嘔錢整, 都無計
影櫻花特寫?
有冇諗過補支85
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞