[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (128) A7CR做乜跌左咁多價

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
a7rv出咗年幾有排未到佢
rumors 講有支super fast lens,
100mm f1.2定係85mm f1
本身2人出門用5DM2 & EM5,本身想先換EM5 body ,但4/3似乎唔應該再投資,睇嚟二合一算了
睇咗成晚YouTube comment ,都係🙏
可能我之前用嗰部真係太舊,而家轉左a7cr去旅行冇投訴由3舊屎變1舊屎好感恩

用耐d就唔知啦
A74轉CR零後悔
買得既就緊係事前做哂功課諗清楚自己需求係乜
洗乜理人點講 個個人需求唔同
自駕遊先帶曬出去,有次路過對面山頭見到🐻,攞支70200加extender都唔夠EM5 支300
有無人比較過RV同A1個追焦差遠唔遠
影人RV就一定無問題,但係動物係咪A1會勁好多
Rv先有ai chip
A1冇ai chip
用緊RV,有時都唔係好認得隻狗會甩,同埋唔知點知會認屎眼嚟追焦,雖然都係眼
成日見啲人A1打雀都得,所以好奇A1會唔會勁好多姐
以快來講對焦都係A1快

剩係連拍可靠性都贏九里
上去試又無狗可以試追焦,所以都唔知點先試到差幾遠
快啲出部A7CS
衣度好多a7c打手,小心啲
屎眼
有時會好燥,想影相佢就追屎眼
不過諗返轉頭係幾好笑
同意+1,
有A1同C2
個AI 對焦唔係講到甘神,
C2 明明影時中眼綠格 但返去睇相會對左去個BACKGROUND道
YOUTUBE都有人都有相似情況

仲有唔知係唔係多左AI CHIP去電比A7M4快...
A7RV如果去舖有無得加錢換A1
笑C
請教各位Ching 而家用緊咩uv filter 放Sony 鏡度
其實1.4係體積畫質重量價錢比較balance

再上真係意思不大
用RV 黎係日本追火車
成日追甩同追錯
CR 無CFA 連拍係咪好快打爆buffer
https://www.alphashooters.com/cameras/sony-a7rv/memory-cards/
其實就算v90都影到八至十秒raw
不過而加有啲vpg200 cfea卡仲平
arcrest ii係呢度指定uv filter
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞