[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (128) A7CR做乜跌左咁多價

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
明白,唔該巴打先
以為你講pixel shift
A7R4A又靚moon又高像素又啱筆值
a7r4 個mon好似有z7ii既質素?
但我夜拍又想邊行邊拍怕60mp唔用腳架個畫質會差少少
但白天又好似60mp細節好撚勁
首先z72 同sony a74 a7c2 a7cr a7r5 主體偵測差太遠

a74 z72 我都有用過
a74 依家已經唔係手中,可恨
講顏色,畫質(夠光下),z72 very good
但日常生活操作,jpec de-noise,a74完勝
sony creative look FL 真係靚

如果你常用EVF or 放大, 更加唔好諗z72
會好撚lag

如果你冇EVF 需求,更應揀a7c2 or a7cr

2024到依家nikon嘅話日常生活只揀 zf z8 或者唔好揀nikon
分析無錯 而家nikon要買只有Z8/ZF可揀
你指a74有內置de-noise功能?
聽你咁講,咁nikon個viewfinder delay又好似真係幾嚴重wo

a74個對焦速度/追焦係咪完爆z7ii
請問喺大鋪(fortress/ broadway) 定係細鋪買穩陣啲(港行)
部部機都有自己個iso 修正
有d想入手 70-200 gm
見水貨15xxx 又值唔值入手?
high iso/long exp nr長期較off其實有冇用
2000蚊買一年保養🤔
試左a7c, a7cii個viewfinder,真係好廢
睇到眼勁撚辛苦
咁咪擺少啲防潮珠/換個大啲嘅箱
真 S N 兩家都有用
N 2024年今日只可揀Zf or Z8
落毒氣室唔好試a7rv嗰個就得
睇過返唔到轉頭
利申受害者 本身有諗過a7cr
落毒氣is what
點解a7r5返唔到轉頭
sony門市
不過a7r5個操作同a74好似差唔多
定你指a7r5個mon靚d?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞