[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (128) A7CR做乜跌左咁多價

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
上面唔係講緊viewfinder
同埋4軸mon好方便
個轉軸mon黎講,a74 or a7r5真係一定返唔到轉頭
想高低左右炒(打橫打直影)都完全冇難度
a74好似冇4軸
不過其實都cover晒要影既角度
a74個轉mon同其他a7c果堆都無分別
好似得r5同a93先係4軸
不過已經都好過nikon z7ii(得上下flip)
影野方便性提升
各有各好啦
得上下flip係街到snap果時直接腰平取景唔洗周圍反幾次
但4軸始終係最方便
之前用部200d咪又係咁
而加好基本啦
話唔定a75 就係四軸
謝 希望a7cr跌到17000
如果a7c轉a7cr想問係咪要換埋電腦先
想問連拍理想嗎 開電子快門多唔多果凍
想知點方便 用咁a7c成日唔敢反出來怕撞爛
點反都得
唔使反出嚟都可以flip
部機擺係肚腩/踎低垂直向下望就得
影action/widelife a7系列連拍唔會夠用
一秒好似得6/7張raw or 10張jpg
影啲花式單車原地自轉 raw最高連拍 一圈都係得5張
我兩部都有
A7CR 主要旅行用 夠輕便 配重鏡就加返個smallrig
A7R5 主要影人用 個evf 同mon對我好重要 flash sync 有1/250 有joystick 揀對焦位 快門去到1/8000 8級防震
咁高像素(6000萬像素)既機, 夜拍係咪會比(3000萬像素)冇咁清?
想問連拍理想嗎 開電子快門多唔多果凍
影action/wildlife a7系列連拍唔會夠用
一秒好似得6/7張raw or 10張jpg
影啲花式單車原地自轉 raw最高連拍 一圈都係得5張
啱啱入手,auto focus嗰陣有黑影係正常?

係咪你屋企d 燈 frequency 問題
led 燈好常見
聽日出街試吓
佢開緊mech shutter應該唔關事
你問咁多不如直接上sony 門市玩下兩部機啦,冇人理你任玩架
無頭果d 係比你配支細鏡
睇落無咁heavy
掛係心口無咁核突
我又從來冇見過會咁,咩鏡?
用緊AF-S定AF-C?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞