畫畫互助互勉交流區[長期更新]

1001 回覆
114 Like 5 Dislike
好似有D防污手套賣
不過簡單D貼塊大膠布都得
有冇咩sketch book 推介 ?
maruman?

係唔係痴d皺紋膠紙來遮?
支持
同人最好玩的地方
正是大家用自己方式和喜好去畫
.
明天繼續
我又借黎玩吓先
都係番去練習算了好似永遠重覆錯

支持
看到喜歡的角色以不同畫風呈現 也是樂事

最緊要係技術
有技術A4紙可以好靚
係嘅 始終工具幾好 技術先係最重要

我係恨自己冇早d試 d畫紙畫落真係好唔同feel

本身鉛筆d石墨唔多痴到上影印紙 但喺畫紙上面好輕易就痴到

www.plentysteps.com

以前用開依個,相比巨人牌紙質硬,上色鮮明,易擦。性價比相對ok(當年29蚊本,40張)。size 好似最大a4

不過上次買都成兩年前,得好少鋪有。個網站係廢,無任可contact,嗰啲零售商都唔update,好多無再賣,上次專登去中環電車路買咗幾本。依家唔喺香港唔知市況。

有另一個個封面同巨人牐一樣design,但係英文嚟,嗰嗰會好啲。

如果講頂級,一定係包咗膠有硬皮嗰啲,但個啲幾蚊張,新手都用唔盡個質地。
樓上連登死圖

另外買過本cp值比較高既A5,唔記得價錢(我買得都係貪cp值),但覺好好用。不過之後搵唔返。gamboi

成日用手指Blend,blend下又擦下,巨人牌頂唔順
多謝分享

上面嗰個冇見過
下面gambol都幾common 冇記錯係kokuyo出
用完本巨人牌 下次試吓gambol
Hi 可換tg交流?
https://t.me/+XyoV3p4LkftlNDE1

上面係巴打開嘅tg group
介意public po圖嘅話可以入去po

自己係想喺連登開po 來引多啲唔同人入來分享
所以盡量都喺連登依邊逗留
係咪重建緊

畫完覺得自己好cringe
多謝分享
而家用緊巨人牌 紙質唔算好
發覺d色仲真係會入咗落張紙度 好難擦走

遲啲試吓搵依本粉紅格sketch book來用

btw d手真係好難畫
結構明係明 但係想試吓用透視感勁啲嘅畫法(隻手伸埋去鏡頭)
就畫唔到

明天帶去Palette ring 7 做裝飾
認真想問下
有冇人知香港做遊戲美術之類呢行點
唔通係咪真係得神魔
同埋in 呢啲遊戲公司junior 位要去到咩水平同埋準備啲乜嘢

貼下呢幾日練習
可摸耳教下小弟唔睇條邊以為真野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞