畫畫互助互勉交流區[長期更新]

1001 回覆
114 Like 5 Dislike
試用動漫人物囡囡畫番呢個構圖出黎?
試畫左次,呢幅難度太高太打擊自信
其實你應該學習咗形準先
第一步可以用方格定位去學習
之後再學習用直線去切
第一幅圖畫咗半個身收檔
陣間睇吓有冇動力完成埋

舊圖頂post
我都唔太識,
剩係用明度範圍同筆刷去分辨材質,
可能遲D要研究下
畫住咁多先
攻同受無乜心得,等大家示範
跟機新年熱身一鳩畫到底
嚇一跳嗰格想典
心理陰影面積範圍
各位新年快樂,龍年畫極唔停突破界限事事順境 恭喜發財

舊練習幫推
見字龍年畫功進步,靈感不斷
好channel 係要share

手把手教

https://youtu.be/JenNaB0IoyQ?si=o3WRS60v3280B-Eh
肯落筆已經成功左
興趣野求開心姐
幾有用
有機會試下
個channel係好好睇,佢講嘢都好清晰,一次十分鐘又啱啱好
鍾意Rembrandt嗰類風格嘅會寧舍啱
淨係畫到一半

旅行完返來搞完啲野 搞到來今日先得閒畫
睇返日期 都差唔多隔咗十日先掂筆

因為唔係臨摹加上好耐冇畫,所以都畫得幾吃力,改到張紙皺晒

我係畫咗個樣先
然後覺得畫黑髮 油黑幾麻煩 就索性唔油黑
之後覺得個髮型幾襯恤衫 就畫恤衫

未試過畫泣 畫泣畫到傻咗
btw
祝大家龍年畫功更上一層樓、喺畫畫中搵到滿足感

又一張Digital。睇到依啲畫風好想玩四五十年代啲game j女。不過無乜3d game係嗰個年代,mafia又無女

bioshock infinite算係?
不過佢唔係寫實風格
依個每次見親都有啲唔開胃,唔想要頭大身細既3D膠人。我連pixar 動畫都覺得恐怖(有陪人睇,電影層面係ok但唔可能用嚟J)。由其實大頭身細我就覺得似細路仔,而我本身鍾意姐姐。
總覺得膠人Texture嗰啲3d 模唔可以做得太真,ps2 年代啱啱好。去到ps3 年代啲model 開始複雜就好恐怖。
本身玩完a way out 就想玩it takes two,但就係依個原因就無玩。
我想要godfather the game 或者 empire of sin嗰隻style。
gta online 情人節skin 都唔錯。

唔知點解依啲題材、年代唔出多啲3d大作
未去到大家呢個Level,仲練緊靜物抓形嘅新手嚟推吓post
發現大家好似都鍾意畫角色多啲
又上水囉,祝大家新年快樂
既然而家係新年,就應節畫咗張新年賀圖,以我最擅長嘅少女終末旅行做主角
今次畫嘅風格唔係平時畫開嗰一隻(日式線稿),幾鍾意呢種色塊同色塊之間嘅過渡,貪佢夠順眼同舒服。不過就難上色啲,始終個形要自己捉返
難得地呢張畫兩三日內就畫完咗,好耐未試過咁快手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞