畫畫互助互勉交流區[長期更新]

1001 回覆
114 Like 5 Dislike
好撚正我都好想睇
我黎緊都book左幾個展去睇
順便去拎特典同買下周邊加畫冊

最主要我睇係人體結構同構圖
因為我畫全身比較多
最近就開始睇背景點搞 又係另一個層次既問題
巴打住日本?定特登飛去睇展?
飛日本玩 順便睇展
打算年內定居日本 等緊內部轉勤job post
最難都係你地係咪得閒日日畫先
時間同波罅一樣唧吓就有
都不外乎係每日碌少陣IG連登
難搵嘅係discipline同意志力
東方JJ?
唔是唔太識

東方project 上海X愛麗斯幻樂團?
sorry, 太out
大約知咩嚟 不過因為手殘本家彈幕game一集都冇玩過同100日挑戰有關?
twitter 以前有玩咩 5 or 60 分鐘咩真劍勝負(?)
多謝清既感想 我下幅會再試試做好啲
我都希望有一日畫得出好似佢可以攝得到人眼光既畫

雖然我都覺得佢玩埋光影同實體好難跟但係另一方向睇就係畫畫做作品依件事可以發展既空間真係好大 好多嘢玩 我都好樂見有咁既發展

無錢去睇展清就好 啲作品見到實物一定好震撼
我都有性趣玩呢啲
不過東方題材唔太識
Set第啲主題大家一齊time住畫有冇得諗
遊戲台嘅清
你講呢種算唔算Hollywood glamour
驚好似真係好少
希治閣啲戲有冇得諗,佢啲女主角真係好正
米山舞直接去睇Yt

佢大把繪畫過程片
依個字第一次聽,寫低先。
希治閣我淨係睇過觸目驚心,真係好好睇。真係大師,出開論文講tension。不過streaming平台好少五六七十年代戲。啲女都好classic,i like it。
我覺得嗰喺victorian後期到1960年代嗰啲衫同髮形好靚。好高貴多layer又不失線條。近代就好鍾意花拉科茜頭。可惜現代啲運動形髮型唔啱我
嚟緊有隻alone in the dark 都算我鍾意既類形,希望好玩。
淨係畫電繪嘅廢J
希望有日可以創作自己嘅漫畫
可以試下就今日
我睇過 完全睇唔撚明 唔知佢點做到
唔係唔識電繪 係明明識用都睇唔明
有冇人明我意思
係咪構圖要D螺旋力咁?
大腦明白左 但隻手唔識
然後又唔記得曬佢點做
明,畫得唔夠多
要畫到身體每個細胞潛意識都要記住
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞