Steam Deck OLED香港地區已正式推出 (16)

545 回覆
4 Like 0 Dislike
好 唔該
買咗部Deck
FC24 因為STEAM OS玩唔到
所以裝咗Windows 黎玩FIFA同Palworld
目前OLED冇AUDIO/ BLUETOOTH DRIVER
所以裝完MOD之SET完VRAM 之後GAME係順嘅 穩60FPS
但係就冇聲
已訂 新年前到
等到頸長 一到手煲爆
各位Chings , 以前起gog 買落嗰啲pc game係咪唔可以起Steam deck度玩到,除非裝Windows?
或者玩到,steam 啲game 本來咪又係pc game

將pc 裝好嘅game 成個file copy 落steam deck 搵個位放,再用steam 加非steam game 揀你game file 開game 個exe 檔

但如果要登入先開到game 就有啲難搞 google 下 lutris,呢個app 開到pc 檔案 但未必一定玩到

當然唔相煩最好搵免安裝檔
Thx! 返屋企試吓先 🙏🏻
唔小心右邊喇叭入左小小水,依家沙沙聲,會唔會就咁壞左
保未過咪拎去整
岩岩買左部,仲大安旨意一定玩到xbox game pass d game,而家柒碌捉蟲添
即係完全玩唔返game pass d games?
係.暫時只可以用cloud gaming方法玩
要等佢放返D driver 出黎等可以裝windows囉
想問香港有冇識人改32G ram?
玩到 跟佢做法 google 下其實都唔少教學

https://youtu.be/0DZapicbsz8?si=JA08pdrC-O1AtDtG
ching有咩特別需求要改大個RAM
突然拋咗個問題出嚟 市面有乜game 係16gb 玩唔到
睇我#192 條片
https://store.steampowered.com/app/2693120/XBPlay/
想玩xcloud 又唔想煩可以買xbplay
有埋remote xbox功能
感覺上順過同清過ps5 個Chiaki4deck
唯一唔好係xbox唔支援hdr輸出放比remote play
heroic launcher
我估佢係想玩xbox game pass for PC 果D, 唔係講緊clouding gaming

clouding gaming 一直都玩到, 係要做少少手腳bypass 地區checking
APU spare ram 畀OS ,OS 可能占咗6、7G ram ,GPU 可能得番8G ram ,多少少ram 玩落無咁lag 機姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞