Steam Deck OLED香港地區已正式推出 (16)

545 回覆
4 Like 0 Dislike
你呢個問題上reddit 問/ 自己google 仲快搵到解決方法
Btw steam deck 有得自己set 掣,電腦點控制 你咪set返對應button 囉
舊機宜家裝window仲有冇問題
之前update完os連開機都有問題一鳩wipe左部機
虛擬鍵盤有速成/倉頡嘅話會有bug
要等fix
想買部黎玩巨商 其實安唔安裝到 唔想dual boot
想問下有無人試過駁Mon 玩 遊戲畫質會降低 係咪關條hdmi線事?
我玩柏德之門 一調畫質就爛晒
SteamOS 咪又係用linux 整出嚟,linux一向係開源

除非有防作弊好似PUBG 嗰啲,只要係PC game 一定有方法玩到
已知Proton 轉譯exe但唔一定隻隻exe遊戲都可以
巨商呢啲你都幾難搵到會用steam deck玩嘅人

Proton我通常都係用8.0-5, 7.0-6 同6.21-GE-2 呢三個

連多啦A夢大富翁呢啲史前遊戲都玩到,我諗巨商都得掛

你冇信心咪考慮其他或者等SD 出齊windows driver 先買囉
上網睇評測 steam os電量控制暫時最好 買呢隻就算 玩到史前遊戲當bonus
其實各方面總睇呢部係現時最佳選擇,你晤急玩又會玩其他game 可以考慮SD,反正SD 玩到巨商係時間問題 行到雙OS 邊有得輸
7.35都成日用
裝落部機最笨柒 又嘥位又易搞亂OS,打死都裝落張卡
剛剛係K11 出左架 想問下係唔係可以玩dos game?
屌你老母 emudeck 個死人steam rom manager成撚日自動del 鳩晒我啲配圖 逐隻up返搞撚到我癲
K11 有大量貨?

諗緊考慮買唔買好

MHW 2025好似 Steam都有份
用deck玩玩好似仲舒服
請問即係邊到?除咗官網依家邊到仲有現貨買
K11 acer predator
請問dock推薦邊隻?我多數會插電視打
請問巴打除咗k11係咪冇其他實體鋪?
深水埗高登
感謝
https://www.youtube.com/watch?v=JmCCmp7bJqo

我好想要呢個功能,自已試極都只係可以trackpad放大畫面,做唔到移動,請問大家點set先得?
steam dock
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞