Steam Deck OLED香港地區已正式推出 (16)

545 回覆
4 Like 0 Dislike
微軟講緊自己出handheld
唔會放xgp去Linux啦 佢肯出pc都係因為windows都係佢自己
唔關事
HDMI alt mode係dead standard嚟 冇廠會用
全世界都係淨support type c DP alt mode出dp
然後你個dock有hdmi接口即係佢有chip再將dp轉hdmi輸出俾你
早兩個月去咗K11試機 覺得唔啱自己玩
一路想買legion go 可以用Windows玩FC24

最後衝動消費買咗Oled 1TB
開心到我
拎上手先好慶幸自己冇買到Windows掌機
同埋好多好遊戲值得玩 尤其是所有非3A大作
平時真係唔會想用自己部4090玩2D遊戲 浪費時間

仲諗緊嘅巴打可以唔使考慮 冇買錯
根本呢期steam deck贏晒window 機,隨時一開即玩,電量又長,oled連個mon 都贏埋
除非你一定要出街玩一d 非window不可既game,否則我諗唔到點解唔出steam deck
Oled

有冇方法 玩到 NS 薩爾達 王國之淚
有冇d case可以遮住哂gamepad淨係露個mon出黎
放底左部機無玩一星期 依家開唔到機 差電連燈都無著點搞
如果懷疑電池可能放晒電既
用返原廠火牛駁電比佢
十五到二十分鐘後試下按開機掣睇下有冇反應
冇就問客服
無反應 都係燈都無著 係咪要寄番去整

我成日都好撚驚會發生

你係oled? 網上有冇解決方法?
無咩有關既帖 有見到人拆機話換入面電池/入面有野鬆左
插一晚再算 好流部野真係
插一晚再算 好流部野真係
報告下著唔著得返 至少出事都有個借鏡俾大家
無雙大蛇1你係玩pc版?
我裝左pc版大蛇z入機d過場動畫全部播唔到
裝左proton ge都搞唔掂
PSP 咋 大蛇z 咪即係一代同魔王再臨合輯

如果係煲劇情拆返開玩算

隻大蛇3 我都播唔到過場 仲要喺steam 買

不過用咗 Proton-6.21-GE-2 叫正常播得返過場

你可以試吓喺store down 睇吓有冇用

google下唔難搵點搞
Thx.
過兩日試吓先,
我steam買隻devil may cry hd都係同樣情況
咁多位CHING,想問下如果有7成時間都係駁MON玩,LCD同OLED有無分別? 唔該晒
有新買新 唔會後悔
其實係 睇你想唔想慳啲
同埋個3成時間可以對住LCD
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞