Steam Deck OLED香港地區已正式推出 (16)

795 回覆
7 Like 1 Dislike
直銷果D所謂進口貨係咪姐係日版
日版同港版有咩分別?
官方保一年,直銷你唔知佢其實幾時買,有冇單嗰啲要check.
RBO 呢隻真係好童年回憶黎
下載係永久入庫?
係,佢係派key形式,有d game你冇興趣畀人都得
咁幾正謝謝巴打
直銷=冇保
要有保就香港篤Komodo或者去ACER Predator 實體店購入
請問下有冇邊隻平平地大掣介紹?
想玩返D舊街機game
8BitDo V3 Arcade Stick? 5-6百幾,懷舊風配色
8BitDo 我叉到舊電壞咗
琴日豐澤訂 今日送到
但買完先發現係玩唔到fc24
決定收部lcd就夠,屋企/公司都係駁mon+外接手掣玩
如果玩模擬類個體驗感係咪好差?
city skyline/AOE/football manager
Switch夠做
或者上Xbox/ ps5
既然要咁用,咁做咩仲咁執著要買steam deck
實後悔
唔使講到執著咁嚴重
我冇pc,平時公司戇鳩鳩只可以玩電話
諗住平平地幾百蚊執隻便攜mon可以打吓機啫
想問如果LCD轉OLED可唔可以直接將隻ssd換過去
Trackpad 可以取代滑鼠 試過aoe 控制感幾好

其他你上YouTube 睇評測
公司有得光明正大打機咁爽

你上carousell 搵 好多人放機 你要玩大game 至少500gb 先夠玩

但你都揀得sd 除非你想玩雙os 行windows

唔係不如加多少少揀新機 成個體驗會好好多
型號一樣應該轉到 你唔識搞冇把握可以搵鋪幫你搞 但見有女YouTuber 自己都拆到sad
之前已經換咗隻2TB,係驚lcd啲驅動會唔啱oled用
入面啲料共通嘅 但新機仲未行到windows
咁大鑊已經裝咗雙系統
新機啲driver 都未齊 用唔到喇叭 藍牙

你係裝落機到?如果係sd card 好啲

建議你將windows啲嘢轉晒落張卡 好撚大工程
估唔到喎
咁我起舖頭試下先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞