Steam Deck OLED香港地區已正式推出 (16)

795 回覆
7 Like 1 Dislike
買行啦
聽好多人買新機,但部機有問題
佢個保養係好到,同steam講完之後,可以直接走落門市換部未開盒既全新機俾你
其實都唔洗諗水貨
收到你
另外price.com果啲行貨係咪信唔過?
定係都係去返頭po講komodo同acer到買?
我上星期部機唔小心濕咗啲水滲咗入去 粒A button 冇反應 整一整 焊返條幼過頭髮嘅電路收我$350

我有保 但官方實係換機就算

搞咁多 我局住俾人整算啦
想問下開緊game之後待機
會唔會照計steam遊玩時數?
隻 Hades 2 買左一個禮拜左右
無啦啦成 17x 個鐘
我用耳機冇事,用部機本身個喇叭有時係咁,等steam update fix
深水埗 or 尖沙咀啦
如果唔係啲人點樣玩到萬幾個鐘
即係冇計?
唔想佢計係咁係咪只可以關game
香港真行貨只有Komodo & Acer
其他都係水貨當行貨間鋪幫你保
都係等fix
一陣去買 希望有現貨
kingdom heartsb同真女神轉生都出左,可以係deck玩
呢排攞部Steam deck 嚟睇波都幾爽
屌你老母 一日跌兩次機 排線跌鬆咗啲掣又失靈

搵鋪check 幫我插返啲線咁就盛惠$150 呢排係咁跌錢
rdr2有時玩玩吓死機
有冇人知係咩問題? 係咪vram
想問, steamdeck係咪玩唔到xbox game pass?
我見網上教係用desktop mode開edge去行xbox cloud gaming,
但香港無cloud gaming係咪代表玩唔到?
官網無晒256gb

建議上protondb/reddit睇下用邊個版本proton 玩先冇呢個bug
想問下無單仲check唔check到部機受唔受保?
256 係舊版 非oled.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞