Steam Deck OLED香港地區已正式推出 (16)

795 回覆
7 Like 1 Dislike
本身呢幾年打少咗好多機,早幾日買咗新機之後,玩到停唔到手
想請教各位Ching Fortress e shop 賣緊嘅steam deck係唔係行貨?
想入手OLED 512GB

有冇巴打知道係咪玩到D4同埋Xbox PC Game Pass?
D4可以
XGP要經cloud
除非裝Windows
咁唯有用Moonlight玩 我D4都係Game Pass版
打緊咩game
無時間打機,但成日想買game
收集遊戲都算係玩嘅一種嚟嘅
依家玩緊九日,諗住遲啲Summer Sale先買返啲大作玩,畢竟幾年冇打機好多game冇買
買左機冇耐,再down返slay the spire黎玩,玩完一舖又一舖
好正,我買齊哂D 配件,買左好多隻game,未有時間玩

一開機就去睇steam 商店 睇一陣就收機 小小滿足下自己既機癮

有時間既話,最想玩既係fallout 4 同埋 bloodstained. 買左未開始玩
steam deck 有咩配件?
除左mon 貼同磨菇套之外好似無乜野好買
最多加個90 度眼鏡方便瞓喺床上面玩
磨菇套係邊買
cushion 😂
我買左企架 mon貼 磨菇套 左右L後制 機殼

我覺得 磨菇套 左右L後制 機殼係必買

機穀手把位要有紋路。

咁樣部機個手感提升好多
淘寶

13 蚊人仔就有成套touchpad 貼同蘑菇套
仲有防塵網同usb-c 塞,不過呢兩樣野無乜用
套多個機殼上去唔會重好多咩?
有諗過買,但本身部機已經好重
我仲有買膠圏 套落磨菇個底, 會無左磨菇撞黎撞去既聲
我買左兩套,第一次貪平買左隻用硬膠既 包埋面蓋。
手感差到仆街,又重,面蓋又難開。

之後換左另一隻,又輕手感又好,不過無面蓋
駁去電視個座賣幾錢?
原廠嗰個688
矽膠套?
外國呢排多咗人買
Stock x 成交價已經高過 retail price
今日攞部機維修 條友同我講全部parts 都係cheap 野嚟

成本價好低 佢哋其實都賺唔少
講真,開發要時間同成本
唔通用硬件成本價嚟賣咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞