Steam Deck OLED香港地區已正式推出 (16)

545 回覆
4 Like 0 Dislike
齊埋win driver 就無敵
ally 體驗係點?
開機等咁耐?以為普通notebook 開機速度
Ally 長開唔熄會點?
steam deck wake/sleep真係好方便,一wake up部機就玩得
又龍又鳳係咪講緊msi同技嘉?
淨係覺得喺街玩gta online等到落車都未開到局
囉黎玩仁王全高效都有60fps
一轉倉頡或者速成輸入法就會彈,有冇解決方法
自從買咗 Helldivers 2 之後日日玩唔停
燃點返以前打機嘅熱情
report比官方再等fix
打機拎上手好過keyboard mouse
件事唔同晒
之前有講Komodo 部份 mastercard簽唔到
例如red
我一開始都有擔心用controller瞄準呢個問題
但係畢竟佢都唔係CS嗰種追求秒速爆頭
所以用手掣玩都幾好
同埋可以喺張床度玩一兩場又休息吓
上咗年紀唔可以一次過煲太耐
買左
玩緊了
聽巴打講轉browser就得左
想問下體驗如何?keep 到30fps?電量會唔會跌得好快?
電量打一鋪 3x分鐘 冇20%電
喺屋企同公司玩就完全冇問題
Keep到 30 - 40 fps 大部份 low - medium setting
畫面一定同電腦有分別,但係唔影響整體gaming感覺
利申 : oled版
咁我都係考慮翻響PS5到買算
有冇巴打用黎玩Last Epoch
滿電開始玩到幾耐?
有冇巴打試過登入唔到?
一開虛擬鍵盤就直接死機
自動重開
有張SD卡分咗partition
但其中一邊每次restart都唔識auto mount
要用desktop mode開kde partition manager先mount到
想請教下有冇巴打識搞?
可以唔format嘅情況下每次開機都識auto mount張SD卡個partition
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞