Steam Deck OLED香港地區已正式推出 (16)

545 回覆
4 Like 0 Dislike
我用b站有個love唔知咩既人整個個
都係set opengl, resolution 唔好大過2x ps2(720p),唔係既話佢有d奇奇怪怪既線
其他都無咩特別
其實得毒L 先認得,外國用家都就咁用原裝,諗咁多做乜。
想問官方出咗雙系統開機未?
講咗咁耐都好似無咩消息
我黑撞黑 就咁扣住喺袋度添 有乜問題?
有冇師兄知steam deck 街鋪升ssd 最盡係幾多TB?

暫時見得2TB

有冇推介店舖?上個post 有巴打自己升上4TB 我唔敢亂嚟又驚影響散熱
我都係用返原裝袋
成日用 帶出街
2230 好似得2Tb. 再升係用adaptor 換其他尺寸既SSD. 如果唔連windows, 唔洗搵街鋪,淘記搵螺絲批自己換同裝steamOS 好簡單。有需要加SD card.
Valve 已經好low profile, 冇神奇rgb ,又龍又鳳嗰啲奇怪野。幾靚仔,出街真係未驚過
有張SD卡分咗partition
但其中一邊每次restart都唔識auto mount
要用desktop mode開kde partition manager先mount到
想請教下有冇巴打識搞?
可以唔format嘅情況下每次開機都識auto mount張SD卡個partition
Komodo信用卡比唔到錢
想問有冇其他方法
唔想用支那app
如果起香港不如去門市買啦,仲有商場積分
試下轉下browser,我上次都係咁,一轉就比到錢
嘩屌
Chrome Safari唔得
轉Firefox就得
感謝
買到就好了,Enjoy
Thanks!
有無人部Steam deck oled 用唔到速成鍵盤?

其他鍵盤用到,但轉倉頡加速成就會閃退
網上買一般黎講幾日收到貨
有張SD卡分咗partition
但其中一邊每次restart都唔識auto mount
要用desktop mode開kde partition manager先mount到
想請教下有冇巴打識搞?
可以唔format嘅情況下每次開機都識auto mount張SD卡個partition
想問連咗實體keyboard有冇得打中文
我係desktop mode 好多時都撳唔到keyboard 出嚟
唔敢亂嚟 搞壞咗部機喊都無謂
全黑真係好正 夠低調又襟污糟
點搵你?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞