Steam Deck OLED香港地區已正式推出 (16)

586 回覆
4 Like 0 Dislike
個個都衝動撚嚟?買嗰時冇諗過啱唔啱自己?

賣機嗰啲肯定少上steam
個啲咩突然冇野岩玩
steam都冇野岩玩?
你話想試吓個OS 體驗唔鍾意先放都正常

買咗就話冇game 啱玩即平時都唔係打開機少留意遊戲界

其實佢哋買嚟expect 玩到啲咩先滿意?

唔係衝動撚都唔知點解釋佢哋心態
希望佢哋可以幫手做旺個二手市場,過兩年等我換Steam Deck2嘅時候可以高價放咗部oled
有錢就是任性
買咗deck反而買多咗game
可以瞓喺度玩真心爽
我都係玩多左steam, 得閒坐梳化玩半個鐘
之後放低聽日再玩
大家有冇啲咩配件分享吓? 最近想買個保護殼或者套,原廠嗰個袋放落書包好大舊
裸機就夠
最多買個dock
用殼一樣大舊
https://a.co/d/1uME8xY

用緊呢個,除咗背脊條膠帶唔知點用之外,其他都好滿意
你哋會唔會熄機? 定熄mon就算?
放一日以上/瞓覺就熄機
幾個鐘後會再開就休眠
就算休眠去電都好快
我唔敢長熄 驚開唔返
有咩可能?
爬文睇吓上面已經有人瀨嘢
想問下remote play用steam link定moonlight好
啱啱試左用steam link remote play rdr2
用返本身pc 4k 射落嚟係幾靚,set fastest graphic + 60fps都算順

但諗住試吓調低返pc個resolution 就係咁crash/display error
但又唔想咁浪費run 4k downscale 比部steam deck
有無人知出街連game pass 做法係點?

都係得手機 share wifi 出黎比 steam deck?
有無推薦話邊隻sim 卡最好最順最穩定? 試左sosim 有時出街搭地鐵都係會連唔到既情況出現
有事RMA. 似係QC問題
有冇巴打有用steam deck 玩Angel at dusk (retro style 既屏幕射擊game.
坐車玩先正
開左dragon dogma1玩,爽快版dark soul類操作
玩到好沉迷,推薦
一玩cyberpunk 已經冇咗大半生活
一買完deck就入咗30隻game
玩唔完
D4完美支援,非steam版都冇問題
而家steam deck可以用geforce now
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞