Steam Deck OLED香港地區已正式推出 (16)

795 回覆
7 Like 1 Dislike
想請問多唔多巴打用emudeck開RPCS3嚟玩?
試開隻gundam extreme vs full boost玩
3-4分鐘左右部機風扇聲超大同超熱
係咪代表steam deck頂唔順?
定係default config玩唔到,manual config?
我正常玩到冇事喎 你上網睇吓人哋點set
頂部Steam Deck冇玩一牌嚿電drop到落0%而家插線着到但叉唔到電
屌 搞到我好撚驚
鋰電池產品你唔用果陣唔Keep多電咪咁
舊電咁易壞
你部電話低電量擺低長期唔叉都係會咁
又唔係壞既,只係要啲時間 activate返粒電,不過對電池壽命都係唔好
最緊要舊電叉得返 唔係就仆街
入BIOS搞完又叉得返,跟住去到80%又停咗唔再叉
要洗機?
入去BIOS揀power storage mode再插電開機就叉到電
但去到80%就唔再叉
Desktop mode睇battery health亂咁嚟,一時又100%,一時又80%,我諗佢個battery calibration收咗皮,睇嚟都係要直接聯絡steam換機
冇機,限80%通常係保護電池壽命
其實係咪買完返黎都係鋪塵多
心思思想入返部
好多人衰衝動 做下research 認識下部機先

新機暫時未行到windows 唔係所有game 都玩到

同諗吓自己係咪好多game 想玩又有時間玩

有啲人買咗因方便而打多咗機
買完返嚟部switch鋪麈
平時帶出去玩視覺小說/2D平版/ indie game一流
想拎嚟玩3D 3A game就唔推介
3A 開始唔夠力了
CPU太弱雞
等玩活俠傳。demo 可以用SD 。
簡單d講就係d人部ally有問題寄返畀asus整,佢地老屈你部ally有人為損傷,保養無效,就連少少刮花都計,然後要你畀維修費,仲恐嚇話你唔畀可能拆散咁寄返畀你.
有anti cheat 就祝你好運
玩到都有機會被ban
其實玩唔到果d大部份都係2種case
一係差幾個dll
或者係行左防盜版果d
差dll 果d 手動去download 番就得

建議買左steam deck巴打sub埋humble choice
有aaa game又有好玩indie game ,唔怕無game玩
考慮緊

有PC 有XBox 有 switch 有PS。但係無時間打機,有少少時間個陣又懶去開機

諗緊要唔要買返部steam deck, 夜晚休息一陣既時候可以玩下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞