Steam Deck OLED香港地區已正式推出 (16)

545 回覆
4 Like 0 Dislike
想請教sd card大家推介邊款?
唔諗住改hard-disk, 諗緊買張1/2tb sd card
上網睇過samsung pro plus, 但見最大好似得512gb?
Thanks
Fc24除左裝window係咪冇方法玩到
我steam版fc24唔知可唔可以用non steam launcher link落origin到開隻game
45W以上就得
SanDisk extreme
thanks另外想問steam deck係咪玩到psp nds game?使唔使破解定咩
感謝
Google search “emudeck”
屌你 steam真係潘朵拉魔盒嚟 見到打折忍唔住買咗好多game
想問如果本身有買開PC GAME PASS,SD其實玩唔玩到?
有時電視比人用緊無得玩
Oled 版只可以stream . 舊版理論上可以行windows.
屌你新機幾時齊driver 等四個月都未等到
分分鐘如果Sony 今年出PS5 pro, 微軟絕地反擊搞個steam OS版 Xbox App 重有睇頭
我淨係想喺新機玩到 battlefield 2042
oled係咪仲未有windows?
同埋想問呢度有人改過ram嗎
未齊driver 但有非官方driver 上到網

不過藍牙 音響driver 都未有 裝嚟冇乜意思

呢部機Ram 其實都好夠用 對遊戲體驗影響不大唔使點改掛? 見最多都係換ssd
想問1tb OLED 記憶卡想買1tb 有冇好介紹?
REUNION 係前傳
remark係本編part 1
rebirth係part 2
咁多人想換RAM既
我真係睇唔出16gb 同32gb 分別有幾大
可能玩docking輸出
想問下sd有冇可能用video capture 駁落tablet 到玩?
上網睇過sd個usb c output係dp信號
但普通買個d都係一邊hdmi一邊係type c
唔該ching
呢個我都睇過但sd好似output唔到hdmi signal
SD 連dock 都係出HDMI….
Reddit 見過係可以出iPad. 應該>M1 就冇問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞