Steam Deck OLED香港地區已正式推出 (16)

795 回覆
7 Like 1 Dislike
三四千蚊有呢個效能仲想點
巴打們power bank 有冇好介紹
有咩唔係售價高過成本價,4090成本價估計$3000幾,4080 $2000幾,售價都係高幾倍
想問pair 左藍芽耳機
一拎個耳機就自動開 steam deck
想問點關左佢
試吓閂咗部機個藍牙?
oled版出左咁耐都唔出windows driver
Reddit 已經有人屌緊佢呢樣
前幾日有次開機detect唔到張sd card, 嚇到我jer都縮好彩reboot之後無事。

另外有無巴打有裝virtua tennis 4 PC版? PS3模擬器裝到但load唔到入World Tour mode
我試過用下面條link個方法裝唔到(開心版), 試咗幾隻開心版都唔得。
https://www.protondb.com/app/71390
試過用lutris都係唔得, 唔識搞
如果淨係想玩下啲indie game係咪買steam deck會好過買部電腦
45W以上就係
其他睇牌子自己岩心水就係
係咪同M$傾唔掂數
reboot 就係
你張卡冇搞雙系統果D正路冇咁快死
呢個唔敢擔保
本身呢類手提機大多數人係會當係個人電腦既延伸
如果你本身唔係效能至上主義玩家既
其實唔止Indie game
你拎去玩D AAA game都行到
係睇下個fps你接唔接受到姐

同埋手提機最好買返果年出最新果幾部/Steamdeck OLED
個體驗會好D
開唔到Test Drive Demo,有冇人知要點較
望下protondb/reddit
買左呢部野真係多左好多時間打機
前幾日見STEAM特價買返隻Become Human黎玩,全程用佢打到爆真係唔錯
同埋想問下我想steamdeck usb-c to windows,之前google 過有人教用DeckMTP不過我唔work,有無巴打試過得?
岩岩買左隻新出既Anker A1383
人仔229 抵到爛
最近都買咗呢隻
好抵
想問呢部野可唔可以玩淘寶d steam離線acc
steam game 已經咁平仲要玩淘寶share game

不如唔好買steam deck喇
Ori 有特價,買左collection
無時間玩都要買左先
所以用唔用得
on9先會買,仲衰過玩盜版
咁姐係用唔用得
設計唔洗錢
R&D唔洗錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞