Steam Deck OLED香港地區已正式推出 (16)

795 回覆
7 Like 1 Dislike
我寧願moonlight 連自己部PC
晒氣,個鏡頭轉快少少都起晒格
係台灣玩勁低ping都係咁話
星期一交機 星期五寄左部全新既比我 下次唔玩都差住電算
等成個月
佢客服搞左一輪steam 轉去k記再搵香港代理 再搵順豐收機 約我交收又無電話 谷鬼氣

拖左一星期 電郵講左邊日幾點得閒

點知無約到
咁閪㗎 有冇得轉其他速遞?

直接美國寄嚟定攞香港啲貨換?

Btw 我買嗰時劏我條撚樣話有機身number 就可以換 唔使購買單 識別到係水定行貨

換機程序其實係點?
去Steam客服度講你部機有問題,跟住佢會俾啲指示你

跟住你就同佢講我照做都唔得,就會安排你收機

佢會要求你俾個機身編號佢

之後佢會出過code俾你

K記會email你再打電話俾你,跟住安排上門收

隔幾日佢就會比部全新嘅機嚟,不過唔知係咪返新機
冇單 有冇得check 保養到邊日?

只要靚仔冇花 運作正常 係咪返新機都冇所謂啦

其實只係等幾日算快

我而家在意幾時出齊windows drive 多啲

屌你出咗半年都未等到
想問下你話個啲drive係咩黎?現在覺得佢個系統好麻煩,有小小想換ally
原廠機袋原廠火牛

如果可以嘅就連埋個包裝盒冇都冇問題

跟住又攝張紙寫佢俾你嗰個code 加埋你屋企地址邊個收

你搵客服嘅時候 會要求你出示購買證明

如果你上網買,你就要截圖俾張訂單嚟睇吓

如果你喺代理買,咁你自然有單
我就係張單唔見咗
咁我唔清楚 佢要你出示購買證明
我都賣左steam deck換ally,老實講成個體驗唔同晒
起碼咩game都玩到,想玩咩就買/download
唔駛再左check右check隻game sup唔support
淨講打機效能一定屌打steam deck,依家仲有afmf
但始終係windows有D野一定要攪一大輪同耐唔耐有D on9小問題出現,同埋好快無電
部野細部同輕過steam deck,但我覺得steam deck好揸手D
不過整體我係完全無後悔,起碼唔駛再就住就住咁打機先
我lcd deck to ally, 最黎又換番oled

windows handheld gaming 體驗好差
我買咗deck oled用咗半年左右,到依家都冇後悔,覺得好好用,無論係os定係部機。
想問oled windows frive有消息未
steam deck主要缺點真係唔係所有game都support
但只要市場夠大,
新game出之前都會support埋,
我唯一希望下集fifa用stem deck玩到
Oled
玩RDR2 間唔中 死機
其實好多都係俾個防作弊擋住咗
Fall guys都有防作弊
但steam deck一樣玩到
幾時先會搞依樣野咁搞法fc25都唔可以係steamdeck玩
我都有裝fall guys

不過想玩崩壞呢啲就麻煩啲, 緋染 nikke直頭玩唔到
有setting 要改,你去YouTube search 下
平時鎖死 FPS 90
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞