Steam Deck OLED香港地區已正式推出 (16)

545 回覆
4 Like 0 Dislike
我想知佢用唔用暴雪game 個loader... 驚連普通game 都玩唔到(e.g. d2r ,d4)
我反而係骨仔skul
上YouTube 搵下
有方法連的
Steam deck Oled玩唔玩到XGP
同埋係咪大部分game都run到?
係的話買得過
xgp 要等齊window driver
日頭就帶返工蛇王打dave the diver
夜晚返屋企就駁dock 用1080p mon + keyboard mouse 打helldivers 2
想知有冇人玩到fc24 ?
我裝左window 落sd 卡玩有啲lag
係唔係要裝hard drive 先唔lag
最大問題係玩唔到Xbox gamepass
Game pass已經有嘅game喺steam上面再買好白痴
XGP啲遊戲唔係永久 隨時會下架
我偏向攞嚟試game啱玩再steam 買
進擊羔羊傳說 好好玩
發現steam有個叫XBplay
可以cloud gaming咁玩XGP
叮噹大富翁
有無人用到vita3K玩?我每次1 load入game就彈返出桌面。
要xcloud先得 同埋有時會好濛 我用xbplay有時都會起格
入咗手
用Cloud玩係咁上下
仲有啲延遲
不過喺deck玩到XGP又唔使下載已經好滿足
我覺得個xcloud去到比較黑既畫面就好差 我玩RE3 D黑色起曬格撈埋一舊
我都覺得無咩野玩 想放番走 3月中買 有無人有興趣 無dock 有單有保一年保養 512gb oled
最近咁多人賣機,我都岩岩放走左
呢到有冇清用過嚟玩柏德之門
玩得順唔順
Act 1-2 ok . Act 3 有啲衰。唔知近排有冇optimise 到。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞