一人分享一個''細個靈異經歷''

508 回覆
510 Like 3 Dislike

2.同之前D post有D似,事發之前一日啊爸啊媽過左澳門,話左九點先返,成間屋得我,大佬,家姐,咁我好天真地如常訓教。
到左事發當日,我七點鐘被隔離條友整醒左當時我訓出面佢靠牆,我背向佢,咁我用腳"了"佢幾下佢縮,咁我用手掙撞佢佢又縮,咁我似為啊爸啊媽早左返就轉個人向佢,我見佢用張被com過頭見唔到啊爸定啊媽就用手拉開張被,一拉開,有個陌生人,灰白色對住我笑,當時即刻轉返面,縮埋一舊同埋急屎!!
頂到我家姐起身返學,我即時衝去我啊媽間房,開柜通拎左份波羅蜜多心經出黎,打開再沖返入房放落枕頭低,再縮埋一舊,繼續急屎!!
頂到我大佬起身叫我打機,一路忍到啊媽返黎先呵屎同睇下灰色人走左未。
因為我大佬唔俾我開門呵屎。好記得當日係正日七月十四。

你第二個1999

咁你邊撚到唔明丫屌你!

頂到我家姐起身返學,我即時衝去我啊媽間房,開柜通拎左份波羅蜜多心經出黎,打開再沖返入房放落枕頭低,再縮埋一舊,繼續急屎!!
頂到我大佬起身叫我打機,一路忍到啊媽返黎先呵屎同睇下灰色人走左未。

腦補都補唔到

2.七月十三啊爸·啊媽過左澳門,話左第二朝九點先返,成間屋得我,大佬,家姐,咁我好天真地如常訓教。
七月十四當日,我七點鐘被隔離條友整醒左,當時我訓出面佢靠牆,我背向佢,咁我用腳"了"佢幾下佢縮,咁我用手掙撞佢佢又縮,咁我似為啊爸啊媽早左返就轉個人向佢,我見佢用張被com過頭見唔到啊爸定啊媽就用手拉開張被,一拉開,有個陌生人,灰白色對住我笑,當時即刻轉返面,縮埋一舊同埋急屎!!小朋友驚係會急屎既。
一路好驚全身流汗,另一方便忍住舊屎,呢個情況我一直頂到我家姐起身返學大约七點鐘,我見家姐起左身隻鬼都無攪我,咁我用盡我既勇氣,即時衝去我啊媽間房,開柜可通拎左份波羅蜜多心經出黎,打開再沖返入自己房放落枕頭低,諗住收佢皮,但又好驚隻野發現我起過身,咁我就訓返之前果個床位,再縮埋一舊,繼續急屎!!家姐大約十五分鐘之後返左學。

又KEEP住之前果個急屎,流汗又驚既情況,頂到我大佬起身大約九點鐘叫我打機,我起左身打機,又驚又急屎,一路忍到啊媽返黎先可以呵屎同睇下灰色人走左未。

屌你老母死返5p啦
呵乜撚屎呀

就當我唔識字
咁"呵"屎應該點寫呢?

2.同之前D post有D似,事發之前一日啊爸啊媽過左澳門,話左九點先返,成間屋得我,大佬,家姐,咁我好天真地如常訓教。
到左事發當日,我七點鐘被隔離條友整醒左當時我訓出面佢靠牆,我背向佢,咁我用腳"了"佢幾下佢縮,咁我用手掙撞佢佢又縮,咁我似為啊爸啊媽早左返就轉個人向佢,我見佢用張被com過頭見唔到啊爸定啊媽就用手拉開張被,一拉開,有個陌生人,灰白色對住我笑,當時即刻轉返面,縮埋一舊同埋急屎!!

你第二個1999

咁你邊撚到唔明丫屌你!

腦補都補唔到

2.七月十三啊爸·啊媽過左澳門,話左第二朝九點先返,成間屋得我,大佬,家姐,咁我好天真地如常訓教。
七月十四當日,我七點鐘被隔離條友整醒左,當時我訓出面佢靠牆,我背向佢,咁我用腳"了"佢幾下佢縮,咁我用手掙撞佢佢又縮,咁我似為啊爸啊媽早左返就轉個人向佢,我見佢用張被com過頭見唔到啊爸定啊媽就用手拉開張被,一拉開,有個陌生人,灰白色對住我笑,當時即刻轉返面,縮埋一舊同埋急屎!!小朋友驚係會急屎既。
一路好驚全身流汗,另一方便忍住舊屎,呢個情況我一直頂到我家姐起身返學大约七點鐘,我見家姐起左身隻鬼都無攪我,咁我用盡我既勇氣,即時衝去我啊媽間房,開柜可通拎左份波羅蜜多心經出黎,打開再沖返入自己房放落枕頭低,諗住收佢皮,但又好驚隻野發現我起過身,咁我就訓返之前果個床位,再縮埋一舊,繼續急屎!!家姐大約十五分鐘之後返左學。

又KEEP住之前果個急屎,流汗又驚既情況,頂到我大佬起身大約九點鐘叫我打機,我起左身打機,又驚又急屎,一路忍到啊媽返黎先可以呵屎同睇下灰色人走左未。

屌你老母死返5p啦
呵乜撚屎呀

就當我唔識字
咁"呵"屎應該點寫呢?

終於有人答問題,thx,又學到野

你第二個1999

咁你邊撚到唔明丫屌你!

腦補都補唔到

屌你老母死返5p啦
呵乜撚屎呀

就當我唔識字
咁"呵"屎應該點寫呢?

你第二個1999

咁你邊撚到唔明丫屌你!

腦補都補唔到

屌你老母死返5p啦
呵乜撚屎呀

仲要殘體字,又1999

真心借問聲邊粒字殘體呢又?

Block之前答埋你
呢個情況我一直頂到我家姐起身返學大七點鐘

你第二個1999

咁你邊撚到唔明丫屌你!

腦補都補唔到

屌你老母死返5p啦
呵乜撚屎呀

就當我唔識字
咁"呵"屎應該點寫呢?

學左點唔1999先啦
KEEP住之前果個急屎
細個老豆執左把好型既劍仔番黎
把劍刃唔利但係劍柄勁吉
劍柄係骷髏骨頭 惡魔角 咁樣
見佢冇咩殺傷力又幾“煞氣”
身為小學雞既真係勁鍾意
掛左係飯廳窗口朝拜咁
之後老豆老母成日鬧交
成屋企又勁黑仔
越望把野越邪
有一日終於攞把劍去後樓梯扔
仲用其他垃圾遮住佢
一天都光哂

過左十幾年既而家
把劍仲係我企

即係點?佢自己翻黎定屋企人執翻翻黎?

安娜貝爾

從前有一個陶瓷娃娃...
發達啦,可以無限bid 出去賣錢

你第二個1999

咁你邊撚到唔明丫屌你!

腦補都補唔到

屌你老母死返5p啦
呵乜撚屎呀

就當我唔識字
咁"呵"屎應該點寫呢?

學左點唔1999先啦
KEEP住之前果個急屎

哦~
KEEP住之前果個急屎,流汗又驚既情況

i mean 之前家姐起身果時已經俾隻鬼嚇到急屎,又 流晒大汗,又好驚,呢個情況,一直維持到我啊哥起身。
細個一放學就返屋企打下機啦(上午校)

屋企隔離左右明明冇人 隻狗係門口吠 我就住緊村屋既

咁就吸引左我行出去 之後二樓有把極高音同大聲既哀號

搞撚到我攬撚住隻狗係門口坐左4個鐘等老母返

明明好慘但最後果句我笑左出聲
live
千真萬確親身經歷 長篇 - 隻鬼中意左我

細個(F.1左右)貪玩同d同學玩筆仙點知有隻男鬼中意左我 仲會捉住我隻手畫我個樣寫下字寫表白咁
曾經見過佢個樣(細個成日見到)似係意外死塊面血肉模糊用針線縫過對眼好大佢望住我笑 其實好驚

慢慢佢越黎越過份叫我死然後落去陪佢 我唔肯話以後都唔會再玩你唔好再跟住我
就喺嗰晚我就發高燒醒左全身都係汗 feel到有人大大力摙住我條頸要摙死我咁

我透唔到氣好驚係咁喊求佢放過我唔想死
喺我苦苦哀求左成晚之後佢放左手
第二日我好無精神咁返學
上左2堂又無啦啦發燒仲坐喺到係咁不自覺流眼淚
老師以為我唔舒服叫我返屋企休息
半個鐘之後返到屋企就去睇醫生 醫生話我咩無都事

唯有返屋企精神呆滯咁 到第日再返學去搵老師求助
佢叫左個神父之類咁既女人黎幫我 學校基督教

個女人真係幫我趕走左隻鬼我以為自己無事
點知過左排我知道佢又返左黎 仲一直跟住我 佢會摙住我條頸話我知佢喺到 有時我仲會同佢傾計 答巴士會坐我隔離 全車就full都唔知點解無人會坐我隔離

當一有男人埋我身想追我或者差唔多一齊佢就會想攞我命死摙住我條頸 時間耐左我已經唔驚佢 大嗌摙死我啦!佢就會放手

就係咁 一跟就跟左12年 我一直都拍唔到拖諗住死心
到上年我終於識左而家男朋友佢對我好好仲諗住同我結婚

就喺上年同一時間佢好似真係消失左 可能覺得哩個男仔真係俾到幸福我 雖然佢想我死但我諗佢只不過係中意我唔俾其他人傷害我 希望佢已經投胎搵到住好人家
再見啦唔好再返黎搵我 我好幸福

細個(F.1左右)貪玩同d同學玩筆仙點知有隻男鬼中意左我 仲會捉住我隻手畫我個樣寫下字寫表白咁
曾經見過佢個樣(細個成日見到)似係意外死塊面血肉模糊用針線縫過對眼好大佢望住我笑 其實好驚

慢慢佢越黎越過份叫我死然後落去陪佢 我唔肯話以後都唔會再玩你唔好再跟住我
就喺嗰晚我就發高燒醒左全身都係汗 feel到有人大大力摙住我條頸要摙死我咁

第二日我好無精神咁返學

點知過左排我知道佢又返左黎 仲一直跟住我 佢會摙住我條頸話我知佢喺到 有時我仲會同佢傾計 答巴士會坐我隔離 全車就full都唔知點解無人會坐我隔離

當一有男人埋我身想追我或者差唔多一齊佢就會想攞我命死摙住我條頸 時間耐左我已經唔驚佢 大嗌摙死我啦!佢就會放手

就喺上年同一時間佢好似真係消失左 可能覺得哩個男仔真係俾到幸福我 雖然佢想我死但我諗佢只不過係中意我唔俾其他人傷害我 希望佢已經投胎搵到住好人家

記得幾年前有單係個女仔愛上左隻鬼之後失蹤

第二日我好無精神咁返學

下唔好嚇我隻鬼幾年前開始小左搵我係無消失到

第二日我好無精神咁返學

下唔好嚇我隻鬼幾年前開始小左搵我係無消失到

http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20090703/12946156
樓上gay故

我女仔黎嫁!
聽過我分享,勿認

講幾個親身經歷

本人唔係成日見到,都只係間唔時見到,過後先發現個種

1) 以前中學會返Pastime,凌晨收鋪返屋企,個陣農曆7月,搭lift返屋企,入到去,我撳閂門,佢就開門,開合左3次,我就知又黎料,咁我出返lift,望住佢去左7樓,而我住5樓,已經唔係第一次咁,所以我出lift行上樓。個看更仲同我講無野既,以前試過又係7月,佢又係停7樓,我慣性睇信,去到門口先發現唔係我個層

2) 又係7月,公屋有前後門,我落車位近後門,所以每日都係行後門返,當晚我去到lift大堂既時候,我就見到正門有一個人穿過門入黎,呢次係我第一次好快意識到佢唔係人,因為佢周邊有一坫坫黑氣,佢全身黑西裝,面係發青光,眼只有黑眼珠,我心知不妙,即刻入lift閂門,入lift前見到入邊有2女1男,我企門口,一入lift門就feel到有人經我背後鼠左入黎,我正正企lift門,佢就係我隔離,我望住lift門反光,見到我身後係2女1男,隔離個件lift門反影唔到,標哂冷汗,到左5樓,9衝返屋企,入門前再望一望,好彩無跟黎,過左2日就有人跳樓.....

3) 有次落街接女朋友去我屋企食飯,又係行後門,係遠處見到有個女人好怪,雖然好遠,都feel到有問題,因為見親個啲朋友,都好似有種吸引力,要你注視到佢咁,咁個女人向我個邊方向一路行,行到大約2米距離,我發現佢個左邊頭蓋係打開左,見到個腦,仲流緊血,我心諗做完手術可以唔封,就咁出街,咁我前面有3個女仔,我望一望佢地反應,我先發現佢地係睇佢唔到,個下我先知,又見到啲朋友仔,返到屋企同我屋企人講,老豆輕輕句,尋日隔離棵樓有個女人跳樓........

聽過我分享,勿認

講幾個親身經歷

本人唔係成日見到,都只係間唔時見到,過後先發現個種

1) 以前中學會返Pastime,凌晨收鋪返屋企,個陣農曆7月,搭lift返屋企,入到去,我撳閂門,佢就開門,開合左3次,我就知又黎料,咁我出返lift,望住佢去左7樓,而我住5樓,已經唔係第一次咁,所以我出lift行上樓。個看更仲同我講無野既,以前試過又係7月,佢又係停7樓,我慣性睇信,去到門口先發現唔係我個層

2) 又係7月,公屋有前後門,我落車位近後門,所以每日都係行後門返,當晚我去到lift大堂既時候,我就見到正門有一個人穿過門入黎,呢次係我第一次好快意識到佢唔係人,因為佢周邊有一坫坫黑氣,佢全身黑西裝,面係發青光,眼只有黑眼珠,我心知不妙,即刻入lift閂門,入lift前見到入邊有2女1男,我企門口,一入lift門就feel到有人經我背後鼠左入黎,我正正企lift門,佢就係我隔離,我望住lift門反光,見到我身後係2女1男,隔離個件lift門反影唔到,標哂冷汗,到左5樓,9衝返屋企,入門前再望一望,好彩無跟黎,過左2日就有人跳樓.....

3) 有次落街接女朋友去我屋企食飯,又係行後門,係遠處見到有個女人好怪,雖然好遠,都feel到有問題,因為見親個啲朋友,都好似有種吸引力,要你注視到佢咁,咁個女人向我個邊方向一路行,行到大約2米距離,我發現佢個左邊頭蓋係打開左,見到個腦,仲流緊血,我心諗做完手術可以唔封,就咁出街,咁我前面有3個女仔,我望一望佢地反應,我先發現佢地係睇佢唔到,個下我先知,又見到啲朋友仔,返到屋企同我屋企人講,老豆輕輕句,尋日隔離棵樓有個女人跳樓........

Past time
下屆諾貝爾物理學獎得主
1.
上年有一日深夜啦,我無啦啦唔知點解醒左坐係張床發呆,之後望出去窗口,係馬路啦,見到一個紅衣長髮女飄過馬路,但奇怪嘅係當時嘅我,好冷靜仲望下電話睇下幾點,好記得係3點幾,之後我就訓翻當冇事,第二朝諗起驚到仆街。

2.
4年前公公死左,之後就跟呀媽翻大陸辦身後事,咁頭七個晚,呀媽同呀姨個d要去呀公間屋嘅廳到守靈,而我同表哥表弟就係對面間屋訓先。咁我就自己一個一間房,間房就係4面牆,有2個窗口,一張床,好空曠。之後我就夢到我公公,但公公個時就企係我房門口指著一個窗,我就行去望個窗出面,就發現有一個女屍躺著係到,似係跳樓,之後有人將個女屍反轉,條女屍就係我,仲要著紅裙。之後就嚇醒左,自從個次我就冇再訓個間房。
長遍

細細個小三果時 啊媽好中意叫我打坐 話咩野可以開天眼 之後我又唔知死就有排成日打坐啦 之後就開始奶野

1)講下背景先 細個係同老母訓上格床 下格係我家姐啊哥 我間房係同老豆間房連住但中間有個門 老豆間房望出去直望廳同廚房 平日係唔關門的

第一日
事情係甘, 果晚都係照訓,我個頭向窗邊,訓訓下冇啦啦有人係甘推我個頭,本來唔覺有咩野,但佢推左廿幾下,我不耐煩甘訓去啊媽個頭果面(頭向走廊)。 之後係啊媽背脊望出去見到個灰影!冇樣但睇得出係人形。之後我就聽到把啊伯嘅聲音 話:你好靚。之後我之郁唔到叫唔到,比鬼澤左成半分鐘。郁得番果時我大喊出泥,媽媽醒左問咩事,之後佢估到,大叫左句:邊個郁我個女! 之後我就同啊媽去左啊爸房訓。

入到啊爸房直望走廊廳同廚房(我訓佢地中間),見到個灰影由我房慢慢甘行入泥啊爸間房,係床邊行泥行去,我一合埋眼訓就澤我。就係甘我成晚冇訓,直到早上陽光照到成間屋金黃色,我去左家姐啊哥度先訓到。

第二日
我決定訓下格床,訓家姐啊哥中間,訓訓下行雷嘈醒左我,之後見到有腐爛左嘅手由家姐隔離向上伸左出泥,我即刻叫醒家姐問佢有冇提高隻手,佢答我冇,之後我驚隻手又出現決定望住家姐身後個位(有張電腦枱 同電腦),之後望左去個mon到見到個灰影係個mon入面同我招手。之後我決定唔望,安慰自己話係我諗太多,點知我望到邊個影就跟到邊。最後又成晚冇訓到。

第三日,中午
我訓番係上格床,啊哥係下面打機,家姐出左街。
本來訓得好好,發發下夢我冇啦啦打開左眼,望到天花板,之後見到隻白雪雪嘅手由窗口伸左入泥,我下意識一野捉住隻手,之後就郁唔到叫唔到。郁到之後問啊哥家姐係咪番左泥佢答我無,但自此果個灰色野我就見唔到了!

2)深夜去次所驚驚所以會叫啊媽一齊去,甘我屙完次係門口到等埋媽媽,屋企就有個神枱嘅紅燈嘅,所以我會見到紅光係次所個牆到,見到自己個影子,之後冇啦啦見一個影由我右面(漂)行左去左手面,甘我意為係大哥行左入自己房就去睇睇啦,因為得佢一間房係自己獨獨一角連住廳,但我係大哥房門望入去,見到佢早就訓左。

醫生話乜事都無只會出現喺鬼故
射親波醫生都話感冒
長遍

細細個小三果時 啊媽好中意叫我打坐 話咩野可以開天眼 之後我又唔知死就有排成日打坐啦 之後就開始奶野

1)講下背景先 細個係同老母訓上格床 下格係我家姐啊哥 我間房係同老豆間房連住但中間有個門 老豆間房望出去直望廳同廚房 平日係唔關門的

第一日
事情係甘, 果晚都係照訓,我個頭向窗邊,訓訓下冇啦啦有人係甘推我個頭,本來唔覺有咩野,但佢推左廿幾下,我不耐煩甘訓去啊媽個頭果面(頭向走廊)。 之後係啊媽背脊望出去見到個灰影!冇樣但睇得出係人形。之後我就聽到把啊伯嘅聲音 話:你好靚。之後我之郁唔到叫唔到,比鬼澤左成半分鐘。郁得番果時我大喊出泥,媽媽醒左問咩事,之後佢估到,大叫左句:邊個郁我個女! 之後我就同啊媽去左啊爸房訓。

入到啊爸房直望走廊廳同廚房(我訓佢地中間),見到個灰影由我房慢慢甘行入泥啊爸間房,係床邊行泥行去,我一合埋眼訓就澤我。就係甘我成晚冇訓,直到早上陽光照到成間屋金黃色,我去左家姐啊哥度先訓到。

第二日
我決定訓下格床,訓家姐啊哥中間,訓訓下行雷嘈醒左我,之後見到有腐爛左嘅手由家姐隔離向上伸左出泥,我即刻叫醒家姐問佢有冇提高隻手,佢答我冇,之後我驚隻手又出現決定望住家姐身後個位(有張電腦枱 同電腦),之後望左去個mon到見到個灰影係個mon入面同我招手。之後我決定唔望,安慰自己話係我諗太多,點知我望到邊個影就跟到邊。最後又成晚冇訓到。

第三日,中午
我訓番係上格床,啊哥係下面打機,家姐出左街。
本來訓得好好,發發下夢我冇啦啦打開左眼,望到天花板,之後見到隻白雪雪嘅手由窗口伸左入泥,我下意識一野捉住隻手,之後就郁唔到叫唔到。郁到之後問啊哥家姐係咪番左泥佢答我無,但自此果個灰色野我就見唔到了!

2)深夜去次所驚驚所以會叫啊媽一齊去,甘我屙完次係門口到等埋媽媽,屋企就有個神枱嘅紅燈嘅,所以我會見到紅光係次所個牆到,見到自己個影子,之後冇啦啦見一個影由我右面(漂)行左去左手面,甘我意為係大哥行左入自己房就去睇睇啦,因為得佢一間房係自己獨獨一角連住廳,但我係大哥房門望入去,見到佢早就訓左。

你死撚返去5p開post啦
唔知算唔算靈異但我都想講下
是咁的 記得幾年前仲係外國讀書 homestay有個小朋友
有一晚我沖完涼佢地已經熄哂燈咁我準備行樓梯上番房
點知突然homestay個仔係d欄位好似咒怨個靚仔咁跪左係係到叫我個名 嚇撚到我仆街 果晚個心都已經好唔舒服
之後番房訓覺 熄哂燈訓左落床 突然間聽到鐘聲 果枝秒針行緊既聲 我搵左好耐 終於搵到 原來係大概半年前我表哥送比我既一個hello kitty既鐘
個樣大概就係成隻hello kitty之後個肚就係個鐘 個鐘放左佢房好耐 應該都係上一手homestay留底 男人老狗我都唔知佢比我做乜9 重點就係個鐘停左好耐 自佢比我都無行過 咁其實當下我好累 無諗太多第一時間就係想拆咗粒電 入面一共有三粒 以我理解正負極唔通 應該就行唔到
如是者我就拆左粒電亦都好肯定無再陏我先放番入櫃
但之後訓番底唔夠2分鐘又再一次聽到秒針行緊既聲
我當下已經係驚到仆街 我起身拎起個鐘即刻再拆埋另外果兩粒電 結果時針同秒鐘當下轉左兩個圈停底係12:00正
我已經係驚到出唔到聲流哂汗 正當我拎起個電話想睇幾點 手機顯示個時間正正就係12點
房到有塊3摺鏡長期打開 homestay話係古董有50幾年耐唔知關唔關事
我果晚全晚開住燈同埋播住mr bean先訓到
Sorry for1999 但真我咁大個人最驚既一次

撞鬼念六字大明咒有無用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞