一人分享一個''細個靈異經歷''

508 回覆
510 Like 3 Dislike
我細佬2歲幾未識行既時候
成日爬到鐵閘門口 打打打打 咁叫
然後問佢咩事,佢指門口 叔叔 哥哥
門口咩都冇 當場關門
查返佢公公 (同父異母)
一問把幾火

60幾歲成日想發達
唔知信邊撚個
拎祖先骨灰返屋企拜 求橫財運(賭沒賭馬六合彩)

利申:唔再帶去佢公公屋企。
屋企近呢八年好黑仔
老豆病左行唔到睇醫生揾唔到原因 老母身體虛 精神又有少少問題
得我同家姐算係健康 但成日都有好多黑仔野發生
靈異事都有兩三單(要講就好長 )
上年屋企隻貓突然急病走左
過左一排 家姐就請個師父上門望下
佢上黎之前要求我家姐用碌柚葉係屋企就清潔先
佢上到黎 話我屋企門口企滿哂人
我唸到依家佢地都仲係到

屋企長期唔見光?
好多雜物儲埋唔掉?
入住冇拜4角/門口冇門神?
師傅點幫你地?
試過咩方法改善?

屋企廳同廚房少光 無乜雜物
無門神
但老母信佛 屋企有菩薩 有佛像
師傅凈係叫我地收埋一塊放係廳既鏡
扔左一塊 過左一排老母買塊新既放上去...
屋企近呢八年好黑仔
老豆病左行唔到睇醫生揾唔到原因 老母身體虛 精神又有少少問題
我唸到依家佢地都仲係到

屋企長期唔見光?
好多雜物儲埋唔掉?
師傅點幫你地?
試過咩方法改善?

無門神

係咪老母有問題
屋企近呢八年好黑仔
我唸到依家佢地都仲係到

屋企長期唔見光?
好多雜物儲埋唔掉?
師傅點幫你地?
試過咩方法改善?

無門神

係咪老母有問題

[quote]屋企近呢八年好黑仔
我唸到依家佢地都仲係到

屋企長期唔見光?
好多雜物儲埋唔掉?
師傅點幫你地?
試過咩方法改善?

無門神

係咪老母有問題

希望唔係
睇到第七頁好後悔入嚟睇
3歲幾 好似識靈魂出x 定視力極好
例如有水樽5米遠
集中精神 可以 睇到上面寫咩數字圖案
一到夜晚就控制唔到
每次凌晨就醒左嚇到喊
每發生事情都想搵起因

視覺上 見到既野
就係似相機1x 同10x 變焦不停切換。
冇中間過程。
一時在床上(本體第一人身),一時在對面大廈外牆凌空,一時在屋企衣櫃邊。一時在上方(第三人身視覺)

後來婆婆帶我去朋友媒婆屋企
佢全屋都係法事道具。
唔知做咩儀式,然後用圓形道具用白布紅繩包住俾我婆婆
叫我18定21歲再搵佢做多場儀式。

婆婆朋友話魂魄俾野嚇走左幫我收返
俾左道符我戴住。即既起冇再發生

不過老母將紅布包道具放在屋內出租俾人時
俾人打開左
然後大個搵再搵時,佢朋友走左。

到依家唔知發生咩事
細個老豆執左把好型既劍仔番黎
把劍刃唔利但係劍柄勁吉
劍柄係骷髏骨頭 惡魔角 咁樣
見佢冇咩殺傷力又幾“煞氣”
身為小學雞既真係勁鍾意
掛左係飯廳窗口朝拜咁
之後老豆老母成日鬧交
成屋企又勁黑仔
越望把野越邪
有一日終於攞把劍去後樓梯扔
仲用其他垃圾遮住佢
一天都光哂

過左十幾年既而家
把劍仲係我企

即係點?佢自己翻黎定屋企人執翻翻黎?
把劍刃唔利但係劍柄勁吉
身為小學雞既真係勁鍾意
掛左係飯廳窗口朝拜咁
之後老豆老母成日鬧交
成屋企又勁黑仔
越望把野越邪
仲用其他垃圾遮住佢
一天都光哂

過左十幾年既而家
把劍仲係我企

有腳自己翻屋企
把劍刃唔利但係劍柄勁吉
身為小學雞既真係勁鍾意
掛左係飯廳窗口朝拜咁
之後老豆老母成日鬧交
成屋企又勁黑仔
越望把野越邪
仲用其他垃圾遮住佢
一天都光哂

過左十幾年既而家
把劍仲係我企

安娜貝爾
細個訓覺成日都聽到樓上跌落地下既波子聲 到大個就唔知點解無再聽到
留個靚名先
lm
三年前家母心臟病發過身,個段時間有一晚訓教係自己係度好勤力咁做野,當時好多客人,好忙,不過當時個環境係完全無聲,好似個人聾左咁,做做下野就發現媽媽係附近笑住咁望住我,塊面有幾處有淤傷(心臟病發時個人成塊面撞左落地下,後面途人見到立即報警),我見到梗係立即追上去,我一追上去,媽媽就即刻走,轉個彎就去左個有好多扶手電梯ge地方,佢就想搭扶手電梯落去(下面係一片漆黑,有成10條扶手電梯並排通往下面),我就想追埋上去搭扶手電梯,媽媽一見到即刻好嬲咁狂鬧我(都係聽唔到有聲,不過媽媽係鬧緊我),跟住就醒左。

而家唸返起媽媽都係為我好,陣間跟左落去就無得上翻黎,不過媽媽辛苦左半世人就咁走左
三年前家母心臟病發過身,個段時間有一晚訓教發夢係自己係度好勤力咁做野,當時好多客人,好忙,不過當時個環境係完全無聲,好似個人聾左咁,做做下野就發現媽媽係附近笑住咁望住我,塊面有幾處有淤傷(心臟病發時個人成塊面撞左落地下,後面途人見到立即報警),我見到梗係立即追上去,我一追上去,媽媽就即刻走,轉個彎就去左個有好多扶手電梯ge地方,佢就想搭扶手電梯落去(下面係一片漆黑,有成10條扶手電梯並排通往下面),我就想追埋上去搭扶手電梯,媽媽一見到即刻好嬲咁狂鬧我(都係聽唔到有聲,不過媽媽係鬧緊我),跟住就醒左。

而家唸返起媽媽都係為我好,陣間跟左落去就無得上翻黎,不過媽媽辛苦左半世人就咁走左
從未聽過日本人中降頭
其實日本d師父係咪最勁? 勁過茅山六任果d
式神,結界術

咪又係由古中國傳過去,不過某一個政權要反迷信,連老祖宗嘅嘢都埋沒埋。
8,9 歲同fd去打羽毛球
打打下落雨,望到個地比雨淋濕緊
咁我同個fd就即刻跑去避雨啦,
點知跑到涼亭另轉頭望
根本冇落雨 我地行返羽毛球場,
個地都冇濕,但個陣我地好肯定係落雨黎

呢單冇鬼,但幾靈異,有冇巴打解答到
屋企本身有家鬼,成日有靈異野發生,
1. 我同家姐都試過彈鋼琴嘅時候,
係反光下見到有白色影由廚房飛過

2. 屋企有養狗,家姐同隻狗一齊訓,
半夜隻狗係咁吠,我家姐就好眼訓,係咁叫佢收聲啦
第二朝發覺道門比人開左1/5 (屋企躺門黎
問晒全屋人都話冇人開過

3. 以前呀哥訓廳,淨係拉埋塊布就當房
有日訓醒,一拉開塊布
發現張櫈對正佢枕頭
明明訓之前係泊返好揚琴到
又係問晒全屋都話冇人郁過

4. 呀媽唱開粵曲,間房放左張自己著大戲服嘅相
個陣家姐熄晒燈係佢間房煲電話
突然大嗌跑出黎,話張相係到笑
但佢啲fd同我都聽唔到
我家姐同返呀媽講,仲比呀媽屌
話:「我張相咁正氣,點會有鬼

5. 個陣中一,啱啱有智能電話,
個陣冇咩apps可以down,我down左個動物叫聲嘅app
咁就係間雜物房係到㩒黎聽啦
㩒㩒下無啦啦hand左機,跟住有把男人聲係手機大叫:「呀!!!!!!!」
嚇到我仆街,即刻跑出房
之後叫左3-4秒停左即刻睇下個app係咪有男人聲㩒
根本冇呢個選項 驚到即刻del左

6. 11歲左右,11點幾屋企都未有人返,
我就玩電腦玩得好入神,
之後眼角見到有個白色影望住我
冇眼耳口鼻,好似一陣煙咁,但我知係一個女人黎
我冇理到,繼續玩電腦,
跟住個女人就越望越近,我就開始驚
一望過去,就消失左,嚇到即刻開返大門

7. 窗有玻璃貼,係甲蟲pattern
6歲個陣,表姐黎我屋企
我地望住隻窗係到篤啲甲蟲
之後我表姐無啦啦話:「呢隻識郁架!」
我話:「都冇郁」
佢就係咁話:「我啱啱真係見到佢由呢到行去個到架!」
唔知係咪佢眼花

8. 細個同家姐訓,半夜feel到有人吱我腳板底
我就心諗係家姐對腳整到我啦
但諗諗下,好似唔係腳,係手黎喎
之後縮一縮就繼續訓

9. 細個同家姐訓,我訓近門
有日朝早醒左,未想起身,就咪埋眼諗住繼續訓啦
之後feel到有人踩落我枕頭到
我就開眼望啦,一開眼又冇左個感覺
之後又咪返眼,跟住又feel到有人踩落黎
我又望,又係冇,我個陣覺得好好玩
係咁開眼咪眼

家姐呀哥都有陰陽眼,好多故仔聽
自己由細到大都有戴玉
好少見到,見到都係冇實體
家姐呀哥見會有實體
細個訓覺成日都聽到樓上跌落地下既波子聲 到大個就唔知點解無再聽到

冷縮熱漲呀巴打,我屋企都係咁
唔留名唔係「人」
睇左頭幾頁,原來咁多人見過假老母
我又係,細個係鏡到見到假老母企左係我後面
點知真老母突然唔知係邊到行出黎
喊到仆街
(我既朋友包括自己)
(陰陽眼朋友)
話說有一次去探險,我地有5個人一齊去 我地行到門口既時候大家都feel到有陣強烈既陰風吹過(夏天既晏就)咁其中有個細膽既就fd就話不如走算啦 但有另外一個唔怕死既fd就話,唔怕啦啊x對眼會見到野 佢會話我地知架啦 到時我地先走咪得囉 ,最後說服左一輪之後我地5個就行左入去 入到去我地3個(細膽)都覺得好唔自在成個人 咁行到入去之後。。
:嘩 屌 都冇料到既
:咪亂咁講野同行咁快啦
於是當我地走既時候我地5個人同時望到隻紅衫女人 化晒妝 個身好似腐爛晒個啲 恰埋隻眼咁企係到 我地即刻9秒9跑反出去熱鬧啲既地方
:你地見唔見到。。。。
:見到
最後有陰陽眼個位佢同反我地講話:其實由我地企係門口個時已經有8隻同我地一齊行 而且佢地不斷叫我帶你地走 只不過係我冇理佢地 但唔知點解你地竟然見唔到個8隻 但又會見到紅色衫個隻
:咁你唔叫我地走!
:你地唔驚反次 你地唔會擺休
最後陰陽眼個個病到七彩
睇左頭幾頁,原來咁多人見過假老母
我又係,細個係鏡到見到假老母企左係我後面
點知真老母突然唔知係邊到行出黎
喊到仆街

我懷疑係咪細路仔想像力太豐富
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞