一人分享一個''細個靈異經歷''

508 回覆
510 Like 3 Dislike
話說應該係大約四至五歲倒既事,我對果陣既記憶比較模糊,但唯獨對呢件事印象特別深刻。

記得當時老豆老母嗌左場大交,將枱上既所有野都掃哂落地。我本身係房到,聽到咁大聲就好驚咁行出去望下。咁我間房門就係對住老母間房既所以我一出去就望到老母訓左係張床,我行過去先發現阿媽塊面發哂黑,應該話成個人近乎灰黑色,於是我就猛咁問阿媽咩事,我好記得當時佢係完全唔理我。

當呢件事維持左十零秒後,啊爸聽到就走過黎問我發生咩事做咩係咁嗌阿媽,我就同佢講阿媽好似病左訓左係到。啊爸望到間房就即刻帶左我出街,事後聽先話原來阿媽一早出左去唔係屋企...
話說應該係大約四至五歲倒既事,我對果陣既記憶比較模糊,但唯獨對呢件事印象特別深刻。

記得當時老豆老母嗌左場大交,將枱上既所有野都掃哂落地。我本身係房到,聽到咁大聲就好驚咁行出去望下。咁我間房門就係對住老母間房既所以我一出去就望到老母訓左係張床,我行過去先發現阿媽塊面發哂黑,應該話成個人近乎灰黑色,於是我就猛咁問阿媽咩事,我好記得當時佢係完全唔理我。

當呢件事維持左十零秒後,啊爸聽到就走過黎問我發生咩事做咩係咁嗌阿媽,我就同佢講阿媽好似病左訓左係到。啊爸望到間房就即刻帶左我出街,事後聽先話原來阿媽一早出左去唔係屋企...

補充一下當時''阿媽''隻眼係望實我
好撚恐怖
咁你爸爸有無講番佢見到d乜
沖完涼一推簾有條友坐咗係個廁所板上面 嚇到我即刻拉返埋
咁你爸爸有無講番佢見到d乜

冇問過,佢都冇再提起件事
即係佢地嗌交都係其實冇發生過?
3-5歲咁上下
瞓覺中醒左牆邊伸左隻腐爛既手出來
嚇到碌左落床(凶宅)

係廚房見到一隻好似猴子BB 咁既綠色怪物
(大個左聽恐怖熱線有人打上去講呢怪物係棲身係廚房的,名就唔記得)

中學年代
夜晚出廳去toilet
見到sofa 有隻長髮白長裙女鬼對住我笑
好來朋友上來過夜都見過
一星期比鬼壓幾次
瞓係旁邊對住佢笑等等........好多
有搵人問過話係家鬼,保護家人
自從廿幾歲後再冇遇過後家道一落千仗

3-5歲咁上下
瞓覺中醒左牆邊伸左隻腐爛既手出來
嚇到碌左落床(凶宅)

係廚房見到一隻好似猴子BB 咁既綠色怪物
(大個左聽恐怖熱線有人打上去講呢怪物係棲身係廚房的,名就唔記得)

中學年代
夜晚出廳去toilet
見到sofa 有隻長髮白長裙女鬼對住我笑
好來朋友上來過夜都見過
一星期比鬼壓幾次
瞓係旁邊對住佢笑等等........好多
有搵人問過話係家鬼,保護家人
自從廿幾歲後再冇遇過後家道一落千仗

家鬼就唔知,不過我見到果個係灰色
好肯定一定唔係好野,青色就唔知
已前無咁多緊張小朋友呢樣果樣
到飲酒呀爸媽同屋企人食飯陣 細個就會起酒樓大堂玩 猜樓梯或捉人

事發起華富去開果間酒樓 (定華貴唔記得) 定係知酒樓對面好似有間七仔 咁我果次跟家人去 意識中係同其他爸媽朋友嘅小朋友去大堂玩

大堂口有條長樓梯 成L字型 全高2~3層樓到 中間有個台大約轉90度先去另一條咁嘅

一開始正正常常猜樓梯 無咩嘢 (但諗番起有D細路哥哥 可以由平台位跳到落地下 仲要好正常姿勢落地 正常無可能

果D樓梯邊企到成人半隻腳 細路就一隻腳闊啦 後來有細路開始玩由樓梯邊果度跳落嚟 咁我就跟啦 由低層 慢慢跳 每次拾級而上 去到最後 起頂層對落三級準備跳嘅時候 比阿媽捉住問我做咩

我就話同其他小朋友玩囉

當時阿媽個樣 >>>>>> >>>>>

後來佢講番 果日剩係得我一個細路 在場其他朋友都無帶小朋友 佢係D職員覺得奇怪 自言自語同越嚟越危險 所以搵我阿媽叫番我走
天后百樂戲院
無限樓梯 都遇過
已前無咁多緊張小朋友呢樣果樣
到飲酒呀爸媽同屋企人食飯陣 細個就會起酒樓大堂玩 猜樓梯或捉人

事發起華富去開果間酒樓 (定華貴唔記得) 定係知酒樓對面好似有間七仔 咁我果次跟家人去 意識中係同其他爸媽朋友嘅小朋友去大堂玩

大堂口有條長樓梯 成L字型 全高2~3層樓到 中間有個台大約轉90度先去另一條咁嘅

一開始正正常常猜樓梯 無咩嘢 (但諗番起有D細路哥哥 可以由平台位跳到落地下 仲要好正常姿勢落地 正常無可能

果D樓梯邊企到成人半隻腳 細路就一隻腳闊啦 後來有細路開始玩由樓梯邊果度跳落嚟 咁我就跟啦 由低層 慢慢跳 每次拾級而上 去到最後 起頂層對落三級準備跳嘅時候 比阿媽捉住問我做咩

我就話同其他小朋友玩囉

當時阿媽個樣 >>>>>> >>>>>

後來佢講番 果日剩係得我一個細路 在場其他朋友都無帶小朋友 佢係D職員覺得奇怪 自言自語同越嚟越危險 所以搵我阿媽叫番我走

天后百樂戲院
無限樓梯 都遇過

可唔可以詳細講下?
唔算太細個ge經歷,個陣已經成左年,
有次要去要去某幢大廈搵間小型家電維修中心,但係出𨋢之後搵極都搵唔到個間維修中心,周圍昏昏暗暗,一個人都無,但我明明上樓前仲起𨋢口見到個間野ge水牌,應該無去錯地方,亦都再三對過,樓層無錯,但就係搵唔到。
勁疑惑咁落樓,去樓下問個管理員係咪有另一部𨋢先去到個間維修中心,對方話得一部𨋢,叫我坐返頭先部𨋢上去,咁我咪試多次囉,一開門,我要搵個間野就起眼前,成層個環境都唔同晒,根本唔係我頭先去個到

明明同一層樓,而部𨋢只得一個方向開,當時我對自己ge解釋係我發雞盲,禁𨋢個陣禁錯左,出𨋢之後又睇錯樓層數字
天后百樂戲院
無限樓梯 都遇過

可唔可以詳細講下?

睇睇下戲去toilet
要約過幾堂布廉
唔記得上定落一層
去完toilet 之後
過返的布廉之後又布廉
布廉後又布廉,過唔完....
好啦見到樓梯咪上返去囉,上極都仲有得上,上唔完,再落返落去又落唔完
成座戲院都係得5,6層
總之不停困左係一個空間
無限布廉+無限樓梯
最後尾係返戲院前方出返來
唔敢返入去睇戲
天后百樂戲院
無限樓梯 都遇過

可唔可以詳細講下?

睇睇下戲去toilet
要約過幾堂布廉
唔記得上定落一層
去完toilet 之後
過返的布廉之後又布廉
好啦見到樓梯咪上返去囉,上極都仲有得上,上唔完,再落返落去又落唔完
成座戲院都係得5,6層
總之不停困左係一個空間
無限布廉+無限樓梯
唔敢返入去睇戲

天后百樂戲院
無限樓梯 都遇過

可唔可以詳細講下?

睇睇下戲去toilet
要約過幾堂布廉
唔記得上定落一層
去完toilet 之後
過返的布廉之後又布廉
成座戲院都係得5,6層
總之不停困左係一個空間
無限布廉+無限樓梯
唔敢返入去睇戲

好奇問下你睇緊咩戲

即刻有畫面
多口問句樓主,你家母健在嗎?
成日覺得華富村好邪
一到夜晚訓得好唔自在

利申:已經搬走
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞