(校園、穿越、奇幻)今年我三十三歲,回到了1998年(9)

1001 回覆
222 Like 8 Dislike
其實有打
不過覺得唔係太好

要諗晒成個chapter

有啲位唔係咁通

各位要等多幾日先

唔緊要啦,最緊要個故 keep 住高質,慢啲都無問題嘅。春泥巴繼續加油!

過唔到自然唔會貼出來
擔心前程
所以我真人都唔會去睇相

男朋友有提議過一齊去睇
但都唔知佢會亂講乜
一陣話你兩個都一齊得唔耐ga la
咁會勁尷尬囉

睇相算命 條友話我讀書運勁 唔係醫生就律師.....但事實我只係廢青

所以唔想睇
太多神棍

其實之前有朋友叫我去批命

佢係啲好迷信嘅人

拜觀音 太歲 媽祖

上次係尖咀係街撞到個阿差話佢個面相有運行
佢都畀咗幾百蚊人

不過佢真係有運

六合彩中過兩次三獎

波馬成日中

做生意每次有難關都順利過關
我係成皇志一定食 呂伯母

識食一定食呂世伯

你真識食
甘就完左第一季啦

其實未

應該仲有三四成
陳官會幫呂布

陳宮 同陳官差好遠

其實我無諗過
擔心前程
所以我真人都唔會去睇相

男朋友有提議過一齊去睇
但都唔知佢會亂講乜
咁會勁尷尬囉

睇相算命 條友話我讀書運勁 唔係醫生就律師.....但事實我只係廢青

所以唔想睇
太多神棍

佢係啲好迷信嘅人

拜觀音 太歲 媽祖

佢都畀咗幾百蚊人

不過佢真係有運

六合彩中過兩次三獎

波馬成日中

橫財
擔心前程
所以我真人都唔會去睇相

男朋友有提議過一齊去睇
但都唔知佢會亂講乜
咁會勁尷尬囉

所以唔想睇
太多神棍

佢係啲好迷信嘅人

拜觀音 太歲 媽祖

佢都畀咗幾百蚊人

不過佢真係有運

六合彩中過兩次三獎

波馬成日中

橫財

呢個世界好波不如好運
陳官會幫呂布

陳宮 同陳官差好遠

其實我無諗過

今晚無文

下下靠圖像記憶只會學得到皮毛
會考可能仲得
高考死得

仲有補習天王你估有教學方法就得?
會考可能仲得
高考死得

房沙展Pro咗咁多
會考可能仲得
高考死得

房沙展Pro咗咁多

近排畀鬼頭拮得多

無得坐

所以醒左
會考可能仲得
高考死得

房沙展Pro咗咁多

近排畀鬼頭拮得多

無得坐

所以醒左

少咗文咪多咗時間搵嘢嚟講囉
會考可能仲得
高考死得

房沙展Pro咗咁多

近排畀鬼頭拮得多

無得坐

所以醒左

無辦法,狀態不振
會考可能仲得
高考死得

房沙展Pro咗咁多

近排畀鬼頭拮得多

無得坐

所以醒左

無辦法,狀態不振

明嘅
陳依官拿起我的筆記翻閱,邊看邊訝道:「咦!你抄筆記嘅方式咁特別嘅?一般人抄筆記嘅方式都係一點一句咁寫,你寫筆記嘅方式好似棵樹咁散開嘅?」

「哦!我覺得依個方法好過一行一點,用一個主題作中心,反而可以表達各項資料間嘅關係,咁樣關聯性更強,我覺得咁樣做更易入腦。」

呂靜宜從陳依官手上接過筆記翻了幾翻,訝道:「咦!之前Humphrey同我提及過一個叫托尼嘅人,佢發明咗一個叫『腦海地圖』嘅學習方法,你同佢嘅方法都好似,你係咪喺佢身上學過嚟啊?」

我搖頭道:「『腦海地圖』依個名,我都係第一次聽咋!」

此時,楊鳳瑤亦來到了圖書館,自從經歷8座事件,柳豔學姐被打傷了頭入了醫院後,楊鳳瑤與呂靜宜冰釋前嫌,和好如初,楊鳳瑤再次回來了圖書館(呂靜宜沒有告訴我她們反目的原因,但我估計不多不少亦關於我。)

呂靜宜見楊鳳瑤雙頰紅彤彤,問道:「鳳瑤,羽毛球隊啱啱練完波啊?」

楊鳳瑤點了點頭,她向圖書館掃視了一眼,瞧見陳依官,訝道:「咦!陳依官,你都喺到啊?」

陳依官微微頷首示意,楊鳳瑤問道:「係呢!學姐有無嚟過啊?」

我與呂靜宜面面相覷,然後一同搖頭。

楊鳳瑤一臉憂色,道:「頭先小息嗰陣,有一班同學去學生會投訴,話學生會做唔到野,之前競選嗰陣又話會同同學爭取午餐優惠,但係到依家都未爭取到。」

我道:「哦!咁爭取唔到都無辦法架!依個敢寫包單實得架?啲立法會議員每個月出成十皮野糧,夠膽死連會都唔會,就算出席,唔係瞓覺就話要解決自己嘅食飯問題,學姐已經算係咁啦!之前聖誕個歌唱比賽佢攪得幾好。」
呂靜宜道:「鳳瑤,依啲咁小嘅事唔會對學姐有啲咩嘅影響,妳唔需要太過擔心。」

楊鳳瑤搖頭道:「淨係一單就唔驚嘖!前幾日我去學生會,見到其他學生會幹事埋怨學姐,佢地本來參加學生會,都係諗住掛個名,等第時畢業嗰陣,張成績表叫有啲野寫落去,都無乜諗過要花心機時間去做啲乜,點知學姐又鬼死咁積極,咩都要做到最好,佢地喺學姐背後係咁講學姐壞話,加上之前學姐住過一排醫院,佢地要分擔學姐嘅工作,依家佢地擺到明唔妥學姐,好多時啲野都係學姐一個人做。」

呂靜宜同情道:「出面啲人投訴,自己友又唔撐自己,有咩野都要自己一個頂,咁真係好慘喎!」

楊鳳瑤嘆道:「就算人地唔啱,學姐都只係會將所有委屈收埋心入面,等自己一個人去承受,話唔定依家唔知匿埋喺邊度喊緊啊!」
1998年立法會議員應該無10萬
其實係兩個人承受

柳豔+焰兒
1998年立法會議員應該無10萬

加埋津貼、其他捐款應該唔止添
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞