(校園、穿越、奇幻)今年我三十三歲,回到了1998年(9)

1001 回覆
222 Like 8 Dislike
其實打緊

但係得好少

差不多瞓
「吓!我同佢無野架!佢只係車我返屋企,架車仲有榮仔同阿興晌到。」

金碧韻向布正麗眨了一下眼,道:「我地只係如實報導再推測一啲唔同嘅可能性嘖!讀者對名人明星嘅私生活都好好奇,妳放心,靜間實有機會畀妳慢慢去解釋。」

此時,我與呂靜宜、管佳莉、宛琳珊走到了金碧韻跟前。

金碧韻瞧見我們揮了揮手道:「HI,咁多位,妳地都喺到啊?雖然我只係見過你地啲相,但我都認得妳地嘅樣貌!最高嗰個喺呂靜宜同學、紮孖辮嗰個係管佳莉同學、打扮到成個日本娃娃嘅係宛琳珊同學,全部啱晒,無錯喔嘛?」

我滿臉堆歡道:「蛇果日報嘅記者小姐,妳嚟採訪我地嘅整嘅Macaron?」

金碧韻搖了搖食指道:「NO!NO!我對你整嘅甜品無興趣,有興趣係你個人。」

我聞言感到詫異,我又不是伊申清,有什麼新聞價值?

宛琳珊從呂靜宜手中心拿起了卡片,她瞧見金碧韻三個字,恍然道:「哦!我記得喇!妳就係寫衰我嗰個記者,妳好過份,將我寫到咁衰,話我畀人排擠、又話我同人爭仔,四圍收兵、脾氣臭、性格差、呃人錢,妳亂咁寫我,好快啲幫我澄清喇!」

管佳莉亦抱怨道:「係囉!妳都有亂咁寫我,話我性格虛偽、扮乖學生、有好多男朋友,仲亂咁改我花名叫管…雞。」

呂靜宜亦加入聲討行列,向對方說出自己的不滿,道:「妳都有亂改我花名,咩高瘦平,我認同前面兩個字,但我好嬲最後嗰一個字囉!」

金碧韻尷尬地笑了笑,道:「依啲…都係啲知情人士同我地講!當然為咗可觀性,會有唔多唔少嘅修潤啦!」

三人當中要數宛琳珊對金碧韻最不滿,因為六姝當中,金碧韻把她寫得最不堪,金碧韻見狀笑道:「宛琳珊同學,妳咁有明星相,話唔定過多幾年會入娛樂圈,到時需要經常面對傳媒,妳成日黑面嘅話,對自己無好處架!」

金碧韻這句說話居然對宛琳珊生效,宛琳珊聞言緊繃的臉容變得稍為寬容。

(待續)
有文
希望多d人會留意呢個故事
呂靜宜亦加入聲討行列,向對方說出自己的不滿,道:「妳都有亂改我花名,咩高瘦平,我認同前面兩個字,但我好嬲最後嗰一個字囉!」
笑左出黎

平呀屌
管雞 笑左
管雞 笑左

平到要去日本走轉

當時未興去泡菜
管雞 笑左

布甸啲反應,擺到明好在意大鳩志點睇佢,鍾意人咪講囉,唔洗理高瘦平架喎
我懷疑緊果個記者都係未來人,仲係未來係識大鳩志嘅
其實個報導入面唱衰佢地嗰d係咪全部喺巴絲留言抽出黎?

咁你即係呢度班人全部都係金碧韻

即係呢度班人全部都係金碧韻

自膠
高瘦平都唔認
布甸睇落仲未鐘意成皇志喎,之後係咪仲會黎單英雄救美?
push

推!
好似好耐無見過楊鳳瑤了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞