(校園、穿越、奇幻)今年我三十三歲,回到了1998年(9)

1001 回覆
222 Like 8 Dislike
http://s.nextmedia.com/apple/a.php?i=20170827&sec_id=4104&s=0&a=20133913

裁判官水佳麗直斥被告忘恩負義

原來madam 仲有個家姐定細妹

都係喜歡身體成熟的嗎
仲有 我夠16歲了
黎啦

焰兒又出左黎🤦🏼‍♀️

😂你都比人破左啦
你都成熟身體

好耐無見
又改變左時空

有咩
呂靜宜擺出一副神秘兮兮的樣子,說有東西給我看,難道是…

腦海一時間冒起了綺念,但想深一層,在眾目睽睽下,加上有呂伯母在場,一定不會發生什麼「喜出望外」的事情。

果然呂靜宜拿出了一個小匣子,她打開了小匣子,道:「登登登登~你睇下係啲咩嚟?」

小匣子內放了十多塊顏色不一的Macaron,Macaron有個別稱叫「少女的酥胸」,這個色色的名字,讓我再次生起了一絲綺念。

呂靜宜瞥了我一眼,道:「媽咪經過多日鑽研,終於成功製作出Macaron,仲有唔同口味添。咦!點解你見到啲Macaron,好似無咩驚喜咁嘅?」

我勉強在臉上擠出了一斯笑容,道:「邊係嘖!我好高興,好開心啊!」

我的造作態度未能讓呂靜宜感到滿意,她沒好氣地白了我一眼,道:「大家過嚟試下啦!」

宛琳珊拿起了一個粉紅色的Macaron,咬了一口,現出了驚喜之色,道:「依個係玫瑰花味,好香,好好味啊!」

布正麗選了一個淡綠色的Macaron,淺嚐了一口,同樣亦讚不絕口,道:「依個叫Ma…咩啊?」

我道:「Macaron,中文叫馬卡龍。」

布正麗續道:「我依個馬卡龍有陣茶甘味,唔會太甜,佢層皮外面脆,裡面嘅質地係濕濕軟軟,有啲黏性,個口感好特別!」

管佳莉同樣給予好評道:「馬卡龍個外型好吸引,又有好多唔同顏色,我依隻紫色係薰衣草味,我好鍾意依隻味啊!」

呂伯母笑道:「為咗配合花卉展,我專登整咗啲關於花卉嘅口味!」

游大輝挑了一個深綠色來吃,他咕嚕了一句:「我依個係薄荷味,啲質感有啲似雞蛋仔,但係我覺得雞蛋仔好食啲。」
我亦挑了一個棕色的焦糖味來細味,無論口感與味道和我平常吃到的Macaron都很相似,我問道:「呂伯母,妳兩日時間就可以整到Macaron出嚟,仲要咁多唔同口味,係咪行咗好耐書局先搵到教整Macaron嘅書啊?」

呂靜宜插言道:「我地行咗幾間書局都搵唔到啊!係後來爹地識個朋友係酒店做甜品嘅大廚,爹地講到口乾,佢先肯教我地咋!」

我們品嚐了Macaron,男生覺得挺新鮮、挺特別,但沒有女生反應來得這麼大;管佳莉與宛琳珊對Macaron這種甜品,可以稱得上為之瘋魔,宛琳珊更主動要求去當呂伯母的助手,希望可以從中偷師,學懂製作Macaron。

游大輝聞言大驚,立時抗議道:「宛琳珊,妳唔可以咁架!依度無咗妳點得呢?妳係我地嘅生招牌,責任重大,生招牌點可以唔喺度呢?」

宛琳珊睨了游大輝一眼,道:「依兩日未開得檔,我去呂伯母到幫手,之後花卉展就喺到,咁得未?不過人工照計嗰喎!」

游大輝聞言打了一個OK的手勢,道:「依層當然啦!」

看到宛琳珊與管佳莉對Macaron給予的好評,讓我打下了一支強心針,香港人對異國的小吃通常會抱著一試無妨的態度,只要我在攤檔的當眼處,寫著法國當紅小吃馬卡龍,定必吸引一些貪新鮮的香港人,加上港女對精緻甜品一向趨之若鶩,我相信呂伯母親手炮製色香味俱全的Macaron,一定可以熱賣。

(待續)
好睇到呢
分手分手分手
大鳩志俾布甸講兩講開始谷精上腦
瘋狂諗淫嘢
上次就強吻楊鳳瑤
今次又唔知邊個呢?
分手啦
Feel到大鳩志向住靜宜個語氣同嘴臉
心諗 咪又係餅一舊
Btw幾時攪布甸
希望佢地到時順利,唔好有人搞事,咩食壞人啊,搞亂檔個d
學姐呢?
瘋狂諗淫嘢
上次就強吻楊鳳瑤
今次又唔知邊個呢?

魔女本性
瘋狂諗淫嘢
上次就強吻楊鳳瑤
今次又唔知邊個呢?

魔女本性

性女本性
瘋狂諗淫嘢
上次就強吻楊鳳瑤
今次又唔知邊個呢?

邊個挑起佢谷精上腦咪邊個囉
瘋狂諗淫嘢
上次就強吻楊鳳瑤
今次又唔知邊個呢?

邊個挑起佢谷精上腦咪邊個囉

等睇大鳩志同布甸做愛
推呀推
好攰

今晚早啲訓

各位晚安
好攰

今晚早啲訓

各位晚安

晚安
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞