(校園、穿越、奇幻)今年我三十三歲,回到了1998年(9)

1001 回覆
222 Like 8 Dislike
都係喜歡身體成熟的嗎
仲有 我夠16歲了
黎啦
都係喜歡身體成熟的嗎
仲有 我夠16歲了
黎啦

焰兒又出左黎🤦🏼‍♀️

學姐真係好恐佈
今晚有冇
推,加油
都係喜歡身體成熟的嗎
仲有 我夠16歲了
黎啦

焰兒又出左黎🤦🏼‍♀️

😂你都比人破左啦
你都成熟身體
隨住時間過去,距離花卉展越來越近,今年與往年不同,花卉展舉行的地點並不在維多利亞公園,而改為在沙田公園裡舉辦。

我、游大輝、陳依官等人到了花卉展的場地去佈置攤檔,忙碌了五個多小時,大致把攤檔佈置得七七八八,Humphrey在攤檔上掛起了齒頰留香的banner。

滿頭大汗的陳依官瞧到已具雛型的攤檔,臉上漾起了滿足的笑容,道:「砌起咗個攤檔,駁晒啲電線,依家等緊游世伯車埋啲凍櫃、炸爐、電磁爐嗰啲器材嚟,裝埋就搞掂,佈置得幾好喔!又有氣球、個攤檔又色彩繽紛,我頭先經過睇到其他攤檔,人地都無咩裝飾,個攤檔做型無我地咁突出。」

游大輝瞥了陳依官一眼,沒好氣道:「超!佈置得咁靚有鬼用咩?過多幾日都拆架喇!」

我聽到游大輝再次「潑冷水」,便揚了揚手,道:「游大輝,大家都唔啱channel,你行埋一邊啦!」

游大輝冷哼一聲,道:「好叻咩?我出去睇下宛琳珊嚟咗未?」

陳依官瞧著漸漸遠去的游大輝,問道:「游大輝係咪嬲啊?」

我搖了搖頭,道:「無咩野嘅!依啲係我地嘅溝通方式嚟架!」

陳依官瞧著眼前的攤檔,一臉興奮道:「成皇志,同你講喔!我之前幾年都係渾渾噩噩咁過,平時起身返學、放學做功課;就考試先溫書,得閒就去玩、去踢波,有時同陸泳祥佢地一齊無無聊聊又過一日,我記得你以前好似都係同我差唔多咁,但係你依一年變咗好多,我喺你身上睇到好多可能性,你做緊嘅野,我以前諗都無諗過,好似依家咁,我無諗過喺花卉展擺檔,而且仲同人地合作,以宣傳試食形式去售賣啲特式食物。」

我有這樣的轉變是因為我比你多活了十八年,但我當然沒有這樣說,我道:「其實之前新年我都試過擺街邊檔,不過只係賣下燒賣魚蛋、碗仔翅咁上下,今次搞咁大壇野都係第一次,結果係點真係唔知,你唔好過分樂觀。」

陳依官搖頭道:「之前我都講過就算今次二萬蚊無晒,我都唔會後悔,依種經驗唔係錢可以恆量。」

此時,游大輝回來,與他一同回來的還有呂伯母、呂靜宜、布正麗、管佳莉及宛琳珊。

宛琳珊瞧見我與陳依官,點了點頭打了個招呼。

游大輝道:「宛琳珊,妳睇下依度就係我地幾個嘅攤檔,佈置咗好耐架喇!到花卉展正式開始嘅時候,妳就做我地嘅生招牌,吸引多啲人嚟幫襯我地。」

宛琳珊圍著攤檔打量,游大輝向她述說攤位的擺置,道:「依度放凍櫃,啲芒果糯米糍、布甸、啫喱就放喺裡面;依度就放炸爐,用嚟炸薯條、鹽酥雞;依度就放啲整珍珠奶茶、花茶嘅器材喺度…」

我道:「呂伯母,妳地嚟咗啊?」

呂靜宜喜孜孜道:「成皇志,我畀啲野你睇喔!」
都係喜歡身體成熟的嗎
仲有 我夠16歲了
黎啦

焰兒又出左黎🤦🏼‍♀️

學姐真係好恐佈

太恐怖,不了
出唔哂喎春巴
早抖各位
靜兒
加油!

加油
又改變左時空

一直都改變梗

加油

條J咁長

加油

條J咁長

大鳩成日夢到學姐
負心漢mode

鋪梗路布甸都就16 學姐更加唔洗講 離4p的路不遠矣

連作者都串埋一份冇身材

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞