One Piece Treasure Cruise - 新時代又來了

911 回覆
1 Like 1 Dislike
而家軌跡d 加乘角好少,而好好多都唔夾新限

打100lv up 應該要儲cd 打
GP 今日8 9 戰要各輸一次先贏到,聽日應該會慘死
今次弱化左技,力...

暫時打左3日, 我覺得技仲係穩贏速。
但明天開始打盲隊, 放技隊好大獲

暫時我都係技,打突,心
(如果對手有速屬)

心隊暫時仲好好用,夾5檔GP技暫時仲好好用。 而打突都係靠力jack 開技cut 血後駁5檔大技。
我係用斬, 自由, 知
試過知隊打心隊都係慘死, buff 乜鬼野 所以主力靠斬+自由, 有諗過砌速隊打, 但冇乜新角色, 都係得凱多/赤犬/黃金/毒龍, 十個有九個都係5檔隊長, 抽唔抽隊打都好頭痕, 隊隊都差唔多咁
暫時12勝, 希望頂到
今日抽到對手都唔算tier 1 player, 都算輕鬆
有冇巴打試過海賊祭入決勝戰打到1000名內?我想知大概要幾多石
我好耐之前用左4,50石 (好似係)
駛唔駛keep 住日日打?定係臨尾果日先爆石追?
今個月有超海賊祭, 會比較多人肝, 入1000名要用多d 石

海賊祭正賽打入500名時, 就會係27分一場, 如果500名外, 就係23分一場

所以你可以頭2,3日先追500名, 打27分一場, 之後幾日就可以輕鬆打黎保1000名
新手唔洗打
唔好最尾先嚟爆石打會好辛苦

最好一開波就爆一輪,然後平均每日六七粒石 最尾再睇吓咩情況

上一次就係一開始爆完懶咗幾日

最尾嗰日咁岩公司勁多嘢做,又要掛住打勁辛苦
多謝幾位巴打意見, 我係驚唔夠石推.....
希望聽日 GP 贏得哂, 咁就夠石玩
14wins....
打完GP 後, 可以試下換走GP 船長做沒有GP 大技的角, 咁後面玩家見到你, 就冇咁難大。

***只可以換最後一戰的隊伍, 換其他隊伍不ok
你意思係贏完14場之後,最後一戰前換GP 隊長?咁我第15場既對手就會弱D?
唔係, 係你打完晒15場, 再換GP 船長
之後如果有玩家抽中對你, 會比較易贏

好似下面咁樣:
https://twitter.com/optc_ippo/status/1753785215502393786?t=JuKxawu5DLKsZeTu6rzssw&s=19

我諗住下午先打, 睇下有冇好人已經打晒同換左船長...

好似國際版好多玩家都有換, 日版好似少d 人換
15勝既人先會咁做
其他人心諗:我拎唔到15勝你地都唔洗旨意拎到
原來係咁,日版人可能比較好勝
我輸果場之後原陣出擊,翻焯佢贏返
今日好好彩, 最後一戰的對手我咁啱有加佢twitter, 睇到對手用咩隊

https://twitter.com/T2Apex/status/1753991246811718055?t=Dh7QJPZmYORr-qXrSiVGmA&s=19

今次順利15勝
勁呀,我未試過對上fd list 既人,得40石,唔知夠唔夠衝決戰排名
今次有超海賊祭, 會比普通海賊祭高分
如果只係想追1000名一次, 建議下個月先打

正常就50石應該夠入1000名
我見今個月冇乜想抽,有閒石咪追下,而家谷左上700名,輸過幾場
我今次放左娜卡入力隊, 打知隊都好穩
而家唔敢用心隊挑知
主力用下面幾隊,可否指教一下

我而家用呢幾隊, 打突隊都唔錯
其他就剋屬打

我今日對左一場心隊, 用知隊打gg 左
所以今次唔打心隊住

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞