iOS Jailbreak 集中討論區

1001 回覆
23 Like 6 Dislike
等到天荒地老⋯⋯
JB 為睇NBA
仲用緊8.4
jb得一個原因就係virtualhome
玩開 ingress / Pokemon go 而同時都有用 snapchat 嘅巴絲會發現呢幾日開始入唔到 snapchat... 原來係更新咗嘅 snapchat 會檢查更多嘅 jailbreak tweak 唔俾你 login

解決方法係加以下嘅 Cydia 源

http://skylerk99.github.io/

然後 down NoSub... 之後去 settings 入面 NoSub 嘅 application list 加 snapchat

屌前幾日俾snapchat temp block 咗

巴打知唔知 tsprotector 可唔可以防snapchat偵測jb

好似唔得

有冇試過 NoSub?

未試

之前block 咗之後即刻刪咗snap+

唔想冒險再俾人block 住
今年仲有冇得用ipad睇nba?

有,用flex3

thanks 巴打

屌前幾日俾snapchat temp block 咗

巴打知唔知 tsprotector 可唔可以防snapchat偵測jb

好似唔得

有冇試過 NoSub?

未試

聽講裝咗 NoSub 後可以裝番 snap+ 及避過檢查

利申: 從來冇用過 snap+

好似唔得

有冇試過 NoSub?

未試

聽講裝咗 NoSub 後可以裝番 snap+ 及避過檢查

利申: 從來冇用過 snap+

有無人知padr有無防jb detect
之前裝日文個個又唔work

8.4 留名
會唔會有ios10 jb
Ios 6開始jail
最近為左watchos3 升左ios10, 講真好用左
最唔慣無左nightmode,swipeselection, virtualhome, keyboardallco(sth like that)

cydia eraser 諗住換電池個時洗過
唯一煩嘅係restore嘅時候要不停修復圖標
蘋果會狂叫你輸入25pp憑證密碼呢download返apps
見一次就要修復 如果打算洗左jb唔再用
建議寫低你而家有嘅apps 有可能要逐個download

唔係好明, 我都係打算換電個陣洗一洗

洗完拎去整唔係問題
Cydia eraser幾好用
(Uninstall左winterboard先洗)

問題係拎返黎restore煩
建議restore前先jailbreak返
Download返啲apps嘅時候有可能會岀現以下畫面
[img]https://na.cx/i/W1LUZ2W.jpg[img]
呢個時候要用電腦版pp助手㩒 一鍵修復 解決

如果唔想jailbreak返就煩囉

個次序係用cydia eraser, 乜都洗晒
之後jailbreak左先restore個backup?
點解會彈個個login? 同要用pp助手?
最尾句唔想jailbreak返就煩又咩意思
睇到我1999
唉依家啲jb出得太慢搞到少咗好多人j

你係真方龍就?

係啊做咩 呢個名點會有人爭

之前見你問youtube app, 但記得你好熟jailbreak
冇咩可能問哩個問題 所以好奇姐
lm 9.0.2
Ipad ios 8.1.2 已jb,不嬲用flex 用嚟睇magv,啱啱上星期話magv唔再更新要用新app有無巴打識破解?
10.1 jb 好似就快出
我6仔9.02jb 升唔升上10.1 等jb好 ?
10.2 已經證實個bug 封左

8.4 留名

幾靚仔
等緊出jb
希望唔好又係大陸出先
似乎聖誕會出新jb
Ios 6開始jail
最唔慣無左nightmode,swipeselection, virtualhome, keyboardallco(sth like that)

我覺得最明顯係呢堆:

轉app慢好多(無咗tage),
無ls app shortcuts,
photo app比人睇相無得lock住個screen唔比人掃左掃右,
唔識自動cut廣告電話,
睇片唔識自動解oientation lock

升咗 10.1 如果最後冇 JB 就好 on9

唔升到時真係有 JB 已經發覺冇得升

.... 世紀大難題

.... 世紀大難題

我點到留係9.33JB先,升左咪又要等,到時如果唔得就on9

.... 世紀大難題

我點到留係9.33JB先,升左咪又要等,到時如果唔得就on9

我都係9.3.3jb
但想用airpods想升iOS10
又係世紀大難題

.... 世紀大難題

我都係9.3.3jb
但想用airpods想升iOS10
又係世紀大難題

話說我已經升左10.1.1
唔想留係9.0.2 用足一年有啲悶
Ios 6開始jail

我覺得最明顯係呢堆:

轉app慢好多(無咗tage),
無ls app shortcuts,
photo app比人睇相無得lock住個screen唔比人掃左掃右,
唔識自動cut廣告電話,
睇片唔識自動解oientation lock

冇咗tage 真係
iOS 10.1.1 就嚟有jb,

但 iOS 10.2 fix 咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞