iOS Jailbreak 集中討論區

1001 回覆
23 Like 6 Dislike
連登開咗咁耐竟然都冇咩 jailbreak 討論

(定係依家已經冇咩人 JB )
我想問jb左想還原返應該點做
想keep返電話入面d野
玩開 ingress / Pokemon go 而同時都有用 snapchat 嘅巴絲會發現呢幾日開始入唔到 snapchat... 原來係更新咗嘅 snapchat 會檢查更多嘅 jailbreak tweak 唔俾你 login

解決方法係加以下嘅 Cydia 源

http://skylerk99.github.io/

然後 down NoSub... 之後去 settings 入面 NoSub 嘅 application list 加 snapchat
苦等ios 10有jailbreak
9.3.3 jailbreak咗
應唔應該趁10.2未岀前升10.1.1?
聽聞10.2 fix咗好多bug近乎unbreakable
Lm

JB 撚表示一日未出 JB 都唔會升任何 iOS 10 版本
我想問jb左想還原返應該點做
想keep返電話入面d野

iTunes backup 左先還原?

利申:未試過啊

JB 撚表示一日未出 JB 都唔會升任何 iOS 10 版本

8.4中
近2年9.之後都唔想jb 出得太遲
相信ios10唔會出public release jailbreak嘅揮手
相信ios10唔會出public release jailbreak嘅揮手

唔會嘅
9.3.3
9.3.3

唔會嘅

相信差唔多出 ios11 先會出 public release jailbreak
Ios9 有咩好嘅 terminal 用?

iPhone 4 連載用緊嗰個好好用,可以入 shortcut 認 gesture 例如兩隻手指齊按可變 ctrl-c 或 autocomplete 之類

依家我用緊嗰個有時想 cd 去個 path 都要自己打晒全條 path 又驚打錯, 乜分唇都冇
Ios9 有咩好嘅 terminal 用?

iPhone 4 連載年代用緊嗰個好好用,可以入 shortcut 認 gesture 例如兩隻手指齊按可變 ctrl-c 或 autocomplete 之類

依家我用緊嗰個有時想 cd 去個 path 都要自己打晒全條 path 又驚打錯, 乜分唇都冇
部二手機一買翻嚟就係iOS 10
本來諗住in
部二手機一買翻嚟就係iOS 10
本來諗住in

自膠 JB

最近有冇新tweak正
10.0.2無得JB
好用嘅 tweak 黎黎去去都係果幾個 ,感覺好難討論。

自己目前令我最離唔開 jb ge tweak 就係 swipeselection 同埋一堆音樂 tweak (改 cc 介面,禁 albumart icon 黎 add to upnext 之類)

自己裝嘅其他 tweak 感覺裝左又唔係太 feel 到佢存在
iphone 重係8.12, 其實e 家重j 唔jb 到上9.xx
我試過幾個方法itunes 都load 唔到個ipsw
iOS 10.1.1好多bug,未升嘅千期唔好升
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞