iOS Jailbreak 集中討論區

1001 回覆
23 Like 6 Dislike
iphone 重係8.12, 其實e 家重j 唔jb 到上9.xx
我試過幾個方法itunes 都load 唔到個ipsw

唔得啦,官方off晒...
我都係二手買番黎已經係10.1.1

部ipad之前jb左,on99 升左上ios10
表示超級後悔中
玩開 ingress / Pokemon go 而同時都有用 snapchat 嘅巴絲會發現呢幾日開始入唔到 snapchat... 原來係更新咗嘅 snapchat 會檢查更多嘅 jailbreak tweak 唔俾你 login

解決方法係加以下嘅 Cydia 源

http://skylerk99.github.io/

然後 down NoSub... 之後去 settings 入面 NoSub 嘅 application list 加 snapchat

屌前幾日俾snapchat temp block 咗

巴打知唔知 tsprotector 可唔可以防snapchat偵測jb
仲係用緊9.0.2,但係驚無得jb唔敢再升上去 見到9.3.3咁日日要重j一次望到都煩
仲係用緊9.0.2,但係驚無得jb唔敢再升上去 見到9.3.3咁日日要重j一次望到都煩

9.3.3 冇事喎
今年仲有冇得用ipad睇nba?
snapchat 降級得唔得?
明明之前用盤古jb932 但係宜家入setting變咗902嘅

9.3.3 冇事喎

佢之前唔係要每日重新整果個咩憑證?不過就算依家唔洗都無用,都升唔番9.3.3

裝 app admin
玩開 ingress / Pokemon go 而同時都有用 snapchat 嘅巴絲會發現呢幾日開始入唔到 snapchat... 原來係更新咗嘅 snapchat 會檢查更多嘅 jailbreak tweak 唔俾你 login

解決方法係加以下嘅 Cydia 源

http://skylerk99.github.io/

然後 down NoSub... 之後去 settings 入面 NoSub 嘅 application list 加 snapchat

屌前幾日俾snapchat temp block 咗

巴打知唔知 tsprotector 可唔可以防snapchat偵測jb

好似唔得

有冇試過 NoSub?
9.3.3
Cercube 3
Lockscreen 播YouTube

其他都係普通野
好似filza 入filesystem 搵下file用黎
快刷手機game首抽

呢排都唔覺cydia有d咩jb先有既新野玩
我想問jb左想還原返應該點做
想keep返電話入面d野

shift+update+最新ipsw
或者backup 洗機 update restore
iOS 10.1.1好多bug,未升嘅千期唔好升

係 JB都晒氣

我寧願佢10.2先慢慢研究

一開波整JB都唔知做乜鳩

9.3.3 冇事喎

佢之前唔係要每日重新整果個咩憑證?不過就算依家唔洗都無用,都升唔番9.3.3

出左一陣已經fix左哩個問題

係咪有個tweak可以洗機但唔升os?

cydia eraser 諗住換電池個時洗過
唯一煩嘅係restore嘅時候要不停修復圖標
蘋果會狂叫你輸入25pp憑證密碼呢download返apps
見一次就要修復 如果打算洗左jb唔再用
建議寫低你而家有嘅apps 有可能要逐個download
今年仲有冇得用ipad睇nba?

有,用flex3
ios10.2今個禮拜出
我直覺應該差唔多有新jb
唉依家啲jb出得太慢搞到少咗好多人j

裝 app admin

要降到邊個版本先得?
我試左好多個版本都唔得

蘋果會狂叫你輸入25pp憑證密碼呢download返apps

唔係好明, 我都係打算換電個陣洗一洗

你係真方龍就?
因為等緊 iOS 10 jb

唔係好明, 我都係打算換電個陣洗一洗

洗完拎去整唔係問題
Cydia eraser幾好用
(Uninstall左winterboard先洗)

問題係拎返黎restore煩
建議restore前先jailbreak返
Download返啲apps嘅時候有可能會岀現以下畫面

呢個時候要用電腦版pp助手㩒 一鍵修復 解決

如果唔想jailbreak返就煩囉

你係真方龍就?

係啊做咩 呢個名點會有人爭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞