(窮人唔好生女)呀媽嫌棄我男朋友

554 回覆
1489 Like 33 Dislike
你條仔未又係為鳩㾗
你條仔未又係為鳩㾗

真乜撚野愛
如果你係肥婆
你條仔仲要唔要你
有條件點解唔搵好啲
香港法例係過左二十一歲,簽紙結婚只需要搵第三者見證,我講左d咩樓主自己參照下
點解我媽冇叫我相睇
25a0父幹

答案好明顯啦仲問
你隻處仲係咪到?仲係既話你老母叫價都可以高d
你覺得有錢仔會鍾意你?
見下囉,可能你鍾意呢?
再唔係見面時爆粗,令父母冇面,等佢地唔再迫你相體
叫你老母清醒d啦
係咁筍既駛唔駛相睇呀
係咪睇太多韓劇?有錢仔咩事會揀窮撚個女

大把有錢毒撚唔識同人溝通
識唔到女

岩 有錢大晒咩 周街都有有錢佬啦
公屋仔同雞脾嘅距離永遠都相隔好遠
第一時間諗起楊思椅
賣女當你係搖錢樹
出去相睇之後同有鋪頭條仔講你有男朋友 純綷應酬介紹條友同自己老母 落曬兩邊面又唔會得失自己男朋友
曾幾何時我媽都係咁
我都好嬲好唔開心
我同佢講 你揀人人揀你 你憑乜覺得有錢人會揀你個女
唔開心既係覺得你係我啊媽你都唔明白我 我搵邊個明我?
仲要我屋企環境唔差 我男朋友屋企亦都唔差
佢係想我搵個更加有錢既

佢當時叫我曾後生又未結婚仲有得揀 就去揀下
唔好咁快認定以加呢個做mr. right
個陣佢唔係太中意我男朋友 姐係十分滿分可發得5分中意咁
過左3個之後 我男朋友屋企出錢買左層樓俾佢
俾我地做結婚禮物 (當時係未講過幾時結婚 但佢屋企人一早當左我係新抱仔)
我媽知道左買樓 即刻180度轉變 又話佢都對你好好既睇得出好錫你 又乜又乜 仲問有無諗住幾時結婚

個刻我真係失望到極點 點解自己啊媽係咁現實
每次諗起佢當時係咁都會唔太想同佢講野
曾幾何時我媽都係咁
我都好嬲好唔開心
佢係想我搵個更加有錢既

個陣佢唔係太中意我男朋友 姐係十分滿分可得5分中意咁
俾我地做結婚禮物 (當時係未講過幾時結婚 但佢屋企人一早當左我係新抱仔)
我媽知道左買樓 即刻180度轉變 又話佢都對你好好既睇得出好錫你 又乜又乜 仲問有無諗住幾時結婚

叫你老母清醒d啦
係咁筍既駛唔駛相睇呀

身邊有幾個富二代真係會比人逼去相睇

申利 佢地好撚多女
相體果d真係唔方係好野
曾經我老母都叫過我去相體
話咩人地大陸有間廠 又點點點
一睇張相 成個呀叔咁
老母唔係咁玩我呀嘛
講真 我從來唔相信要人地幫既愛情
呢d 緊係要自己揀 自己揀錯都唔洗怨
我明你啊媽諗咩
佢就係捱過唔想你捱
你都要體諒你啊媽
佢聽你咁講佢都一定好傷心

自己既人生唔係靠自己努力出黎?

而家男女平等 甚至乎女性係職場有更多機會
女人仲要靠嫁個有錢人去改善自己生活?

我唔係叫樓主聽佢啊媽講去識有錢仔
我只係想樓主都體諒佢啊媽
同樣既事我都遇到過
但時間證明左我係得

你係要嫁呢個男人你啊媽點吹得你漲
只係叫樓主係頂撞佢啊媽前都諗下佢啊媽點解咁講
減少衝突 冇謂係未結婚前就令到雙方關係差
第一時間諗起楊思椅

阿媽居功至偉
曾幾何時我媽都係咁
我都好嬲好唔開心
佢係想我搵個更加有錢既

個陣佢唔係太中意我男朋友 姐係十分滿分可得5分中意咁

變臉果吓唔要得
點解呢個post啲連登仔係咁叫樓豬聽老母講
平時又鬧港女貪錢

連登仔精神分裂是常識吧

連登仔係個體黎架
叫你老母清醒d啦
係咁筍既駛唔駛相睇呀

窮人唔通生仔好?
咪好似你男友咁俾人嫌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞