(窮人唔好生女)呀媽嫌棄我男朋友

554 回覆
1489 Like 33 Dislike
同阿媽講:
靠人不如靠自己。
不如我去做雞丫,都搵倒下錢架。
反正你想既同叫我做雞冇分別。
都係比個自己唔鐘意既人屌,為左之後生活好d。
做雞都叫明碼實價,屌完有錢收。
嫁比果條仔,比佢屌完都未必會比家用。
而且不嬲都分散投資風險冇咁高,條仔有咩事,破產等,我就乜都冇。
做雞呢個客冇錢第個有,收入仲反而有保證

個阿媽一句,好,不過五五分帳
我老母同你一樣
無理過佢
個po頭兩頁咩事
難得樓主係唔見錢開眼嘅人
成班就話一定會後悔
咪比我批中如果樓主話去相睇你班柒頭一定屌樓主係雞係公廁

女人貪錢,屌人係雞
女人唔貪,屌人天真

連登仔
冇話邊個岩邊個錯 可能你呀媽知道窮生活係有幾苦佢先會咁同你講 而你去追求真愛都冇問題
但你記住 食得鹹魚抵得渴

可以有幾辛苦?
你估第三世界?
咁要睇你自己眼光啦
我靠自己發奮一步步讀上去,大學拎船仔先有得讀(個時屋住窮到靠我兼職幫補)。個時女朋友(而家老婆)屋企人都睇我唔起(住普通私樓就睇唔起人個種),覺得我窮撚家庭比唔到幸福,但我地都揀定左對方,大學畢業就註冊搬出來住(劏房,個時細佬都讀大學,成家負擔都細左),幾年後己經儲夠錢上車,事業叫過得去,到而家有車有樓有仔有狗,但我老婆到而家都好嬲佢屋企人,一年都見唔到一次。
佢屋企人見親都會 R 話題(只要同錢有小小關係),我老婆都會一句「我地咁窮邊有資格講呀」,但現實係我地而家既資產最少都多過佢地兩三倍,有時睇住佢地母女關係咁真係唔知可以點

其實你貼黎做乜?你最後唔係都係睇錢咩?
咁點解唔一開始睇錢?
依家就緊係話兩個人一齊開心咪得囉,但係到你結左婚你就唔會咁諗

貧賤夫妻百事哀

點解貧賤夫妻既責任去晒男方?
有好多人ff有錢人就品格低下,有錢週圍玩女人,老爺奶奶會當你妹仔咁洗。而窮人就互相遷就,對你一片真心一齊捱

而事實係調返轉,有錢有修養,待人有禮,唔會睇唔起人。窮撚就樣樣計到盡,狗眼看人低

我個窮撚同事真係格衰到仆街

低能,有錢本身就係偷左人成果先會有錢。又點會有好人。連淨餘價值理論都唔撚識就唔好留言喇。
咁要睇你自己眼光啦
我靠自己發奮一步步讀上去,大學拎船仔先有得讀(個時屋住窮到靠我兼職幫補)。個時女朋友(而家老婆)屋企人都睇我唔起(住普通私樓就睇唔起人個種),覺得我窮撚家庭比唔到幸福,但我地都揀定左對方,大學畢業就註冊搬出來住(劏房,個時細佬都讀大學,成家負擔都細左),幾年後己經儲夠錢上車,事業叫過得去,到而家有車有樓有仔有狗,但我老婆到而家都好嬲佢屋企人,一年都見唔到一次。
佢屋企人見親都會 R 話題(只要同錢有小小關係),我老婆都會一句「我地咁窮邊有資格講呀」,但現實係我地而家既資產最少都多過佢地兩三倍,有時睇住佢地母女關係咁真係唔知可以點

其實你貼黎做乜?你最後唔係都係睇錢咩?
咁點解唔一開始睇錢?

巴打你點理解嫁
有好多人ff有錢人就品格低下,有錢週圍玩女人,老爺奶奶會當你妹仔咁洗。而窮人就互相遷就,對你一片真心一齊捱

而事實係調返轉,有錢有修養,待人有禮,唔會睇唔起人。窮撚就樣樣計到盡,狗眼看人低

低能,有錢本身就係偷左人成果先會有錢。又點會有好人。連淨餘價值理論都唔撚識就唔好留言喇。

願聞其詳
就同個有錢仔一齊,跟住一蚊都唔撚好益你老母,激撚死佢

願聞其詳

一個由原本無錢嘅家庭同左一個有錢嘅家庭
除左生活質素上升之外,連另一半身家都有埋,你除左賣左個西出黎,仲付出左d咩?
好明顯就係拎個西黎分人地一杯匙啦,之後離婚仲可以刮一手

結論: 樣靚有西就有錢分
我老母就係咁
成日話要嫁個有錢人
仲話咩教精我
其實佢自己當初就係貪我老豆有錢
老夫少妻咁一齊左
點知家道中落
要住公屋一齊挨
依家就成日怨我老豆,又勁憎佢
我想講嘅係
為錢同人一齊唔緊要
但記住錢呢樣野好無常
當錢冇左 你淨返嘅係乜野都冇
每日過住嘅將會係比死更難受嘅生活
你要有呢個覺悟先好一切向錢看
條八婆依家仲想同我講經
真係可笑

欣賞你
其實我覺得樓主可以唔理你老豆老母 佢地根本對你冇恩 憑咩要你嫁個有錢仔幫佢地搵著數先 反而係你應該要問番佢地 點解佢地咁撚垃圾都要生女? 樓主你唔應該為呢樣野煩惱 你應該要趁你有公屋又唔洗負責水電煤既時間盡力搵錢 同男朋友一起儲錢搬出去 如果你太在意父母 佢地只會係你既包袱 係阻你發達障礙 比家用養佢地? 咁你過左10年之後情況都只會係一樣 就係屎都冇得食
你地班友仔唔洗講漂亮話啦,
樓主妳中意點就點,
反正呢d人永遠唔會學精,
總是比個花言巧語窮鬼呃到中出飛
抵死
叫你媽醒下,有地有錢仔又點解會揀個窮女人做老婆? 唔通你個女靚過人咩
連登仔「好言相勸」樓豬聽老母講
樓豬思前想後,認為老母錯唔哂
冇幾耐連登又多一個綠帽post
然後就成千上萬個連登仔入去屌女人貪錢

算了,樓豬摺埋好d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞