(窮人唔好生女)呀媽嫌棄我男朋友

554 回覆
1489 Like 33 Dislike
講真一個好啊媽,知個男人珍惜自己個女一世,都開心過發達啦 唔明做咩一個二個賣女賣到咁 要釣金龜投多次胎啦
傻女 你仲讀緊書 你大多少少就會知呢個世界冇愛情呢回事
你會後悔今日放棄呢個機會

樓主要經歷下就明
唔好比男朋友知,知咗好大穫。我身同感受

利申 藍絲,反而係男朋友屋企人同男朋友講人地個女又靚又有錢

我男朋友媽咪都係 仲叫我男朋友同我分手 真係唔知講咩好
想當年 我都係咁 女朋友個媽會睇笑我
公屋仔出身 讀書讀樓下 冇升到大學 儲錢外國讀
當時有一刻諗不如都係算數
但當時女朋友好支持我
到今日結婚5年
有樓有公司有仔有女

所以如果你係對你男朋友有信心 就堅持呀!
鬼叫你窮呀樓主
讀完書出黎做野面對下現實就明架啦
想當年 我都係咁 女朋友個媽會睇笑我
公屋仔出身 讀書讀樓下 冇升到大學 儲錢外國讀
當時有一刻諗不如都係算數
但當時女朋友好支持我
到今日結婚5年
有樓有公司有仔有女

所以如果你係對你男朋友有信心 就堅持呀!

過程係點
面對問題就應該要想辦法解決,唔係逃避,將揾錢嘅責任拋俾其他人

相信窮人之所以會窮都係因為呢個原因
屋企有鋪頭大撚哂咩
呢度好多人嘅思想真係好核突
想不勞而獲並唔核突
核突嘅係你地用會為呢個行為搵好多藉口
咩現實係咁云云
唔肯面對自己嘅醜陋

即使現實係咁,但唔好開合埋口就用現實 去包裝*賣女*呢個行為
點解呢個post啲連登仔係咁叫樓豬聽老母講
平時又鬧港女貪錢

連登仔精神分裂是常識吧

叫樓豬聽老母果d係睇化左唔諗住溝女
話港女貪錢果d係未睇化既窮撚
窮唔緊要,大家年紀差唔多又有乜所謂,但有啲又窮又年紀大走去搵啲細過自己成十年,重要搵少人一半,死纏爛打,呢啲就正仆街
香港女人真係正
窮出身仲有機會二次投胎
男人窮出身除左靠自己
只能期望中六合彩

諗起自己對垃圾父母真係想斬撚死佢地再和過胎

就算窮矮柒嘅老坑,你識玩嘅,一樣有on9妹跟,見唔少
點解樓主一定覺得樓主老母係賣女?
有可能係佢捱過所以先想你過好啲
愛情呢樣嘢唔係一世
樓主依家先二十頭,有得揀點解唔試下
拍拖本來就係睇下對方係咪適合過世

樓主要愛情唔係問題,不過你都要為自己打算
係香港生活樣樣都係錢
唔係叫你搵個鑽石王老五
但至少都要睇下你依家個男朋友做緊咩,career path如何,將來收入夠唔夠維持現有生活水平

可能依家講呢啲你會覺得功利,但一定要計劃好!
講真一個好啊媽,知個男人珍惜自己個女一世,都開心過發達啦 唔明做咩一個二個賣女賣到咁 要釣金龜投多次胎啦

人話變就變
幾多人變心
愛情呢樣嘢唔係一世

係香港生活樣樣都係錢
唔係叫你搵個鑽石王老五
但至少都要睇下你依家個男朋友做緊咩,career path如何,將來收入夠唔夠維持現有生活水平

冇錯啦樓主,識下有錢人冇壞喎,又冇人叫你第一次見面就拍拖屌閪,當學下人際關係囉
愛情呢樣嘢唔係一世

係香港生活樣樣都係錢
唔係叫你搵個鑽石王老五

冇錯啦樓主,識下有錢人冇壞喎,又冇人叫你第一次見面就拍拖屌閪,當學下人際關係囉

越睇越覺得香港人痴撚晒線
連登仔「好言相勸」樓豬聽老母講
樓豬思前想後,認為老母錯唔哂
冇幾耐連登又多一個綠帽post
然後就成千上萬個連登仔入去屌女人貪錢
真心愛大家既 唔需要理你阿媽 兩個人相處得開心就夠 無謂諗咁多
連登仔「好言相勸」樓豬聽老母講
樓豬思前想後,認為老母錯唔哂
冇幾耐連登又多一個綠帽post
然後就成千上萬個連登仔入去屌女人貪錢

再講樓主同現任男友係真愛嘅,更加冇有怕啦,當識多個人咁
愛情呢樣嘢唔係一世

係香港生活樣樣都係錢
唔係叫你搵個鑽石王老五

越睇越覺得香港人痴撚晒線

點解咁講?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞