(窮人唔好生女)呀媽嫌棄我男朋友

554 回覆
1489 Like 33 Dislike
我明你啊媽諗咩
佢就係捱過唔想你捱
你都要體諒你啊媽
佢聽你咁講佢都一定好傷心
我明你啊媽諗咩
佢就係捱過唔想你捱
你都要體諒你啊媽

自己既人生唔係靠自己努力出黎?

而家男女平等 甚至乎女性係職場有更多機會
女人仲要靠嫁個有錢人去改善自己生活?
物化女性可恥
你條仔係謝文武
我明你啊媽諗咩
佢就係捱過唔想你捱
你都要體諒你啊媽

自己既人生唔係靠自己努力出黎?

而家男女平等 甚至乎女性係職場有更多機會
女人仲要靠嫁個有錢人去改善自己生活?

你呢句野真係難聽過粗口
我試過同一個家境複雜,阿哥爭人好多街數既男仔一齊
父母尊重我意願,無出過聲
後來搞到一身蟻,我都有錢銀損失
事後我父母話佢地一早知有問題但唔想干涉我拍拖
果時我有少少怨佢地
所以你媽會出聲你唔好怨佢,唔好諗到佢咁差
聽左自己分析下覺得唔岩咪唔好做
但總好過佢地覺得伏都由你中伏

你老母應該係大陸婆
一睇呢啲Po就覺得痴撚線
Po名已經錯
你幾窮啊家陣?食樹皮?
最嘔係一個二個叫樓主聽媽媽的話

樓主連太子爺樣都未見過
性格又唔知啱唔啱
肯唔肯愛你對你好又唔知
你老母憑咩覺得人地會埋你單?

你要揀一個都起碼係兩個都愛你嘅前提下先揀到
做女仔 條仔唔愛你就乜都假啦
同埋拒絕有好多方法 唔洗剩係怨自己窮
果時我有少少怨佢地

個ac好多人用...講左好多次..
果時我有少少怨佢地

個ac好多人用...講左好多次..

果個我阿哥黎
以事論事
你阿媽咁諗就真仆街
你諗清楚自己想要咩就好
其實唔駛理佢
不過呢個世上就係仆街佔多數
把口人地度自己睇開d
話事話你男友有無d好明顯既缺點
mk黃賭毒之類
搞清楚問題係咪出係錢上面比較重要
唔係想掃你興,
但到你過多幾年出到黎社會你就會諗點解唔揀個有錢既。
我就係咁, 女朋友變晒質, 同大學唔同晒。 一味暗示無錢點買樓點生存

嘩⋯比我等佢老左真係自己搬出去由得佢死
唔係想掃你興,
但到你過多幾年出到黎社會你就會諗點解唔揀個有錢既。
我就係咁, 女朋友變晒質, 同大學唔同晒。 一味暗示無錢點買樓點生存

咁事實的確係咁嘛
你有手有腳驚咩
做札鐵都買到樓係咪?
真係兩情相悅重要好多
識咗個有錢然後唔認老母
攪掂
都係比人屌架啦 有撚所謂
我女朋友屋企人冇嫌我窮, 令我仲不安
你咁諗岩呀 莫欺少年窮 你男朋友都有機會會發達
不過駁自己中六合彩會實際啲

你咪一樣咁old school
點解唔係莫欺少女窮
住私樓都唔會想搵公屋妹做人世啦
個po頭兩頁咩事
難得樓主係唔見錢開眼嘅人
成班就話一定會後悔
咪比我批中如果樓主話去相睇你班柒頭一定屌樓主係雞係公廁
Come on James
有錢大把女埋身...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞