(窮人唔好生女)呀媽嫌棄我男朋友

554 回覆
1489 Like 33 Dislike
有錢仔冇女要簡你?
簡左你都唔好信啦on9
又唔好話你阿媽貪錢,就係你阿媽捱過先唔想個女辛苦又要捱
有邊個父母係想仔女捱苦

讚同
有邊個父毋不想仔女開心
不想他們難受而已
貧賤夫妻百事哀
當然, 今日冇錢, 將來可能可以搵大錢, 莫欺少年窮
年輕 戀愛大過天都好正常嘅
不過人愈大 你就會知道呢個社會 窮人真係好慘
但我都覺得 靠自己好過做私家雞

利申 單身狗
睇下你老豆幾廢,你老母點捱,你就會明,
人地點解有得住私樓舒舒服服呀?
第時比仔女怨唔好後悔,

如果樓主係冇波冇樣果d ,
呢個機會更加要把握
你要識揀攞 就算揀個窮既都要有志氣 如果唔係第日你d仔女就開post怨9你
仲成日話養大你冇為啲乜 屌那星中國人生仔女唔係養兒防老 我打死都唔信
向錢看
最僧d公屋女既貪錢屋企人
屌你咁想釣金龜咪當初努力d囉
又要窮又要想搵有錢人
諗下自己邊個先啦
上面咁多人係咪痴撚線,兩個人都打工點會唔夠生活。
咩結婚果啲無謂既儀式仲有咁多連登仔咁諗。
生仔?現代人點會想生

你要知道連登大部分人係仲未出黎社會
依家仲邊有男人養晒成頭家既諗法?自己睇下入息中位數 再望下啲樓價 物價 有幾多人真係搵到2萬以上?
咁當年妳唔幫我揀李嘉誠做我老豆?鳩吹就叻!
咪撚理你老母啦
賣女咩仆街
知你有男朋友仲想介紹個有錢仔比你真係好唔尊重人
窮撚老母真係好恐怖
諗起第一次上ex屋企食飯個老貫已經問長問短
分左手幾年 早兩日撞返仲同我講我個ex冇男友 比哂暗示我叫我追返佢
你同佢講 你揀人人揀你 你嫌人窮 人地有錢果家人咪又嫌你窮

冇錯啦~大家條件差唔多先有計傾,老夫少妻,重要學歷和搵錢能力都唔同層次
生仔?現代人點會想生

依家仲邊有男人養晒成頭家既諗法?自己睇下入息中位數 再望下啲樓價 物價 有幾多人真係搵到2萬以上?

咪又係公屋仔,要人同佢捱窮先算真愛
生仔?現代人點會想生

要睇下你2個人揾到幾錢? 如果2個都係揾得萬零蚊,咁樣只係叫生存

生仔?現代人點會想生

要睇下你2個人揾到幾錢? 如果2個都係揾得萬零蚊,咁樣只係叫生存

除非攪大左,唔係都係做朋友把啦
班死窮撚記住買套呀
上面成班話咩唔想個女辛苦
平時連登仔掛係口邊既男女平等呢?
個頭話港女貪錢轉個頭話為你好
唔明點解女仔唔可以「捱」?
自己能力搵番黎既先係自己既
無辦法做到經濟獨立靠痴男人既 永遠都只係對方既附屬品

利申:女權撚

講得好啱呀
男人窮就自己頂硬上
女人就泊個碼頭嘆一世
雖然好現實,但係好無用
有手有腳都捍衛唔到愛情
俾金錢擺佈變成一件貨品咁
生仔?現代人點會想生

就係出左黎做野結埋婚先覺得,親家如果高你幾班,你冚家成世都好難過
生仔?現代人點會想生

就係出左黎做野結埋婚先覺得,親家如果高你幾班,你冚家成世都好難過

人地帶你升格,唔通要比埋個官你做
窮人真係唔好係親戚飯局亂講野
你啊媽跟左你老豆捱過先唔想你做女捱姐
唔好一句貪錢兩句就升呢
都話人唔仆過街唔會知錯
到時你仆街唔好怨你老母

世界上有幾多愛情一生一世啊
生仔?現代人點會想生

所以窮撚呢d思想真係玩死自己個女/仔
飯局呢d可能都係1個月一次,個女對住個外母成世,短命都大半世,有錢個邊一定當你狗咁撚,而個老公比奶奶潛而默化一樣會當你工人咁看待
有錢有鬼用咩
條命係賤既,嫁咗有錢佬,分分鐘佢第二日就破產
生仔?現代人點會想生

所以窮撚呢d思想真係玩死自己個女/仔
飯局呢d可能都係1個月一次,個女對住個外母成世,短命都大半世,有錢個邊一定當你狗咁撚,而個老公比奶奶潛而默化一樣會當你工人咁看待

唔洗住公屋仲想點
做豪宅工人幾好呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞