(窮人唔好生女)呀媽嫌棄我男朋友

554 回覆
1489 Like 33 Dislike
我同男朋友都無父幹,住公屋,大家都係二十頭,佢細我少少
兩個都一邊讀書一邊返part time搵零用,我地都唔係大洗嘅人,返pt搵嘅都夠用

近排,有個親戚話介紹一個屋企有鋪頭嘅男仔俾我識,
我呀媽雖然知道我有拍拖(未見過家長),但就叫我考慮去見下個男仔,我話唔去,佢就講依家趁自己仲後生,應該要再揀下,
我話已經有男朋友,唔需要,佢就兜話係當識朋友姐,又唔係叫你同人一齊(心知佢一定係想我同個有錢仔一齊先叫我去)

我終於爆左出黎,話佢只係睇錢,點解我當初話拍拖佢就反對,佢話應該要認真讀完書先好學人拍拖,但另一方面依家人地有個有錢仔介紹就想我同個有錢仔一齊,佢根本就自相矛盾,貪錢。
佢就話只係想我生活好啲,寧願我同一個大過我,有經濟能力嘅男人一齊,一切都係為我好,但心水清嘅我知道我生活好就等於家人生活好過,個女識到個有錢仔,成家人仲可以靠個女升呢(生活過得更好)你究竟當個女係咩?
之後仲要講啲好難聽嘅說話,話我男朋友可能都唔係得我一個,佢可能會隨時揀第二個(我相信男朋友好愛我)

當然,我都知個有錢仔可能都係俾屋企人逼同人地相睇,佢都未必想,我唔係怪佢地一家人,而係失望點解我有個唔顧女感受,貪錢嘅呀媽。仲有一定唔可以俾男朋友知道,會傷佢自尊心,加上近排同佢因為其他事嘈過,我真係好煩,感情同親情一次過打擊我
過來人為你好,到你做野想結婚生仔你就知乜事
你咁諗岩呀 莫欺少年窮 你男朋友都有機會會發達
不過駁自己中六合彩會實際啲
推個女去做雞
自己鍾意就得唔使理你啊媽
其實兩個人既經濟照顧到日常生活
兩個人一齊開開心心就得
你唔做雞你呀媽點養你呀
老母,當初你又揀我老豆?
又唔好話你阿媽貪錢,就係你阿媽捱過先唔想個女辛苦又要捱
有邊個父母係想仔女捱苦
又唔好話你阿媽貪錢,就係你阿媽捱過先唔想個女辛苦又要捱
有邊個父母係想仔女捱苦

大愛
叫你老母清醒d啦
係咁筍既駛唔駛相睇呀
係咪睇太多韓劇?有錢仔咩事會揀窮撚個女
我女友屋企果面又係禁 話介紹個有錢有樓的人佢識 而自己只係窮小子 樓又無 有時諗我係咪真係比到幸福佢 講真有時真係會好大壓力。
女係拎黎賣
如果你係仔咪又係叫你唔好娶個窮
叫你老母同果個有錢仔一齊算啦
唔好比男朋友知,知咗好大穫。我身同感受
我老母都係咁,成日講人地個女搵到個有錢男朋友乜乜物物,叫我睇定d 唔好咁快嫁
講到尾都係嫌我男朋友窮
唔好比男朋友知,知咗好大穫。我身同感受

利申 藍絲,反而係男朋友屋企人同男朋友講人地個女又靚又有錢
養兒防老
呢d正仆街
眼中得個錢字
有錢人就唔會揀第二個咩
我老母都係咁,成日講人地個女搵到個有錢男朋友乜乜物物,叫我睇定d 唔好咁快嫁
講到尾都係嫌我男朋友窮

只係想你過得好順便帶歇下佢
結左婚 大住個肚仲要去番工
好鳩慘
根本窮人無論仔女都唔應該生
到時生撚左個仔俾啲女既老豆老母睇唔起仲撚難受
記住
中出即飛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞