(窮人唔好生女)呀媽嫌棄我男朋友

554 回覆
1489 Like 33 Dislike
其實可能都係怕到你老左 你男友都係會搵後生女啪啪啪 咁好老實講 男人都係好專一咁 中意後生 咁情願你有啲錢揸手 有靚樓住下 好過同個窮人捱成世到老左渣都冇
我媽一日到黑都洗我腦叫我搵個有錢唔洗似佢咁
但不論風險 我都會信我男朋友 因為佢同我都係講心唔講金 依家我因爲佢放棄左好多好好條件既男仔 冇左好多工作機會 但我相信佢到我老左都會咁對返我

工作機會都會因為男朋友而放棄?
我會支持我女朋友去揀對自己最好既,其實都係對大家好

We are born to be free

因為個老細類似對我有意思(佢好多女人 我男友怕我俾佢食) ,但我老細唔敢對我做啲咩既...同埋我都同老細保持距離。但男友就係唔放心 就算只係短期幾日都唔想我做。 份工可以識到啲勁人咁

絲打學下為自己著想
男朋友可以係一時,事業跟你一世
個工作機會好好的話、佢為你好就唔會因爲無謂猜疑叫你走
講到尾佢愛自己多d
到你要奉旨俾家用養佢哋嘅時候你就體會到窮人生仔女真係玩撚死自己仔女。到你30歲嘅時候養屋企兩個,而人地靠屋企嘅幫助已經有車有樓 你仲要有兩個拖你後腿 你自己諗啦
為左錢同個自己唔鐘意既人一齊 同做雞咩分別?
老母,當初你又揀我老豆?

我地捱完咪唔想你捱囉
傻女 你仲讀緊書 你大多少少就會知呢個世界冇愛情呢回事
你會後悔今日放棄呢個機會
可能你揀個有錢仔 佢都未必鍾意你
同你啊媽講

寧欺白頭翁, 莫欺少年窮

咁鍾意免去奮鬥既過程, 叫佢自己搵個有錢佬包養la
我試過同一個家境複雜,阿哥爭人好多街數既男仔一齊
父母尊重我意願,無出過聲
後來搞到一身蟻,我都有錢銀損失
事後我父母話佢地一早知有問題但唔想干涉我拍拖
果時我有少少怨佢地
所以你媽會出聲你唔好怨佢,唔好諗到佢咁差
聽左自己分析下覺得唔岩咪唔好做
但總好過佢地覺得伏都由你中伏
咁夜都咁多後生上 支持樓主老母 邊有人唔貪 比人屌成家人就可以升lv 咩都抵啦
竹門對竹門 木門對木門 窮人思想真係好撚核突
難聽d講句,窮人生都算,仲要賣女
你老母只不過係講事實
而事實往往都係最難聽
其實可能都係怕到你老左 你男友都係會搵後生女啪啪啪 咁好老實講 男人都係好專一咁 中意後生 咁情願你有啲錢揸手 有靚樓住下 好過同個窮人捱成世到老左渣都冇
但不論風險 我都會信我男朋友 因為佢同我都係講心唔講金 依家我因爲佢放棄左好多好好條件既男仔 冇左好多工作機會 但我相信佢到我老左都會咁對返我

你知唔知自己講乜撚野
講口就扮大方,實情就計住計住
最撚憎你呢d 人

因為個老細類似對我有意思(佢好多女人 我男友怕我俾佢食) ,但我老細唔敢對我做啲咩既...同埋我都同老細保持距離。但男友就係唔放心 就算只係短期幾日都唔想我做。 份工可以識到啲勁人咁

咁你有能力做到咪做
唔好到時分手/ 罵交話呢d係我同你拍拖既機會成本

呀媽
'你窮就米撚生啦,生完又唔識教,又要擔大旗扮哂顧我生活咁,阿爺阿嬤在天有靈一定鬧你衰女包。'
唔該原句覆述比你老母聽!
呢啲啊媽好聽啲講叫為你 其實咪又係為自己
講真你老母講衰啲同叫你做雞冇分別
用自己換一個唔愛既男人 屌你咩
第日有咩成就真係要記住你啊媽咁對你 迫你做雞
咪撚比佢好過

你知唔知自己講乜撚野
講口就扮大方,實情就計住計住
最撚憎你呢d 人

下咩事
你唔比我個人負面 會擔心架 ?真係計點解我之前唔走 ?傻架
叫你老母同果個有錢仔一齊算啦

絲打學下為自己著想
男朋友可以係一時,事業跟你一世
個工作機會好好的話、佢為你好就唔會因爲無謂猜疑叫你走
講到尾佢愛自己多d

唔怕啦 我覺得如果你真係有能力 去第二度都會有機會。最緊要唔洗男朋友擔心 比著佢有個咁既女上司 我都會不安既
呢度好多人嘅思想真係好核突
想不勞而獲並唔核突
核突嘅係你地用會為呢個行為搵好多藉口
咩現實係咁云云
唔肯面對自己嘅醜陋
我老母反而同我諗法一致 覺得窮冇所謂 有得揀個個都想生喺個有錢家庭 最緊要肯努力肯上進
做窮女都仲有機會識到有男朋友,做窮毒拎注定一身孤獨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞