(窮人唔好生女)呀媽嫌棄我男朋友

554 回覆
1489 Like 33 Dislike
唉 屌 有啲驚以後都係咁
女朋友屋企仲要有錢過我屋企都幾多
痴線 以為篇野我打既
勁似我
痴線 以為篇野我打既
勁似我

一句到尾,真愛經得起考驗
另外,呢個世界除咗愛情,重有親情,友情,扮工唔同嘅關係要處理
叫你老母清醒d啦
係咁筍既駛唔駛相睇呀
係咪睇太多韓劇?有錢仔咩事會揀窮撚個女

娛圈大把女飛上枝頭喎

咁個有錢仔都未必鍾意樓主啦,成廿歲人係要學下啦,同男友傾下,應酬下老母,如果你男友傾完都要走去,你就真係要戴眼識人了
香港女人真係正
窮出身仲有機會二次投胎
男人窮出身除左靠自己
只能期望中六合彩

唔好講件事合唔合理先
其實全世界既女人都係咁,以前同而家都係咁

如果個個門當戶對
貧富懸殊會好犀利

門當戶對並非單指財富,重有其他嘢,例如年紀,見識等
記住你地都唔好生
莫欺少年窮 讀緊書仲有好大空間

識人轉個頭讀個專業證書搵3皮野
又有人撈得好掂畢業幾年做緊上市公司經理級
大學畢業求其搵到份政府工都兩皮幾野起跳
香港女人真係正
窮出身仲有機會二次投胎
男人窮出身除左靠自己
只能期望中六合彩

唔好講件事合唔合理先

如果個個門當戶對
貧富懸殊會好犀利

呢啲嘢一定係正比例架屌你老母
窮撚你想佢有咩見識呀

屌你,上面講嘅都唔係乜撚嘢高深見識啦,見佢冇提就嗡下,唔使屌我老母嘅
你同你男朋友將來結婚住邊?窮即係買唔起樓啦。嫁入男家住?你同奶奶關係好好?就算好你地扑野都有難道啦

啱呀
香港女人真係正
窮出身仲有機會二次投胎
男人窮出身除左靠自己
只能期望中六合彩

唔好講件事合唔合理先

如果個個門當戶對
貧富懸殊會好犀利

呢啲嘢一定係正比例架屌你老母
窮撚你想佢有咩見識呀

屌你,上面講嘅都唔係乜撚嘢高深見識啦,見佢冇提就嗡下,唔使屌我老母嘅
講真
你阿媽都係為你好
你可以唔buy但唔使踩咁盡下話

屌班小學雞睇戲睇上腦以為老母一定就係啲貪錢女人
宜家咁既市道,唔通叫個女跟個窮鬼捱咩
愛情同麵包個個都想why not both㗎啦
同阿媽講:
靠人不如靠自己。
不如我去做雞丫,都搵倒下錢架。
反正你想既同叫我做雞冇分別。
都係比個自己唔鐘意既人屌,為左之後生活好d。
做雞都叫明碼實價,屌完有錢收。
嫁比果條仔,比佢屌完都未必會比家用。
而且不嬲都分散投資風險冇咁高,條仔有咩事,破產等,我就乜都冇。
做雞呢個客冇錢第個有,收入仲反而有保證
講真
你阿媽都係為你好
你可以唔buy但唔使踩咁盡下話

屌班小學雞睇戲睇上腦以為老母一定就係啲貪錢女人
宜家咁既市道,唔通叫個女跟個窮鬼捱咩
愛情同麵包個個都想why not both㗎啦

冇錯個個都想,但都要睇下自己乜料先得,同一樣情況經靚樣嘅人講出來可以完全係另一回事
好彩阿媽由細到大教我 最緊要搵個中意我、錫我既男仔
同阿媽講:
靠人不如靠自己。
不如我去做雞丫,都搵倒下錢架。
反正你想既同叫我做雞冇分別。
都係比個自己唔鐘意既人屌,為左之後生活好d。
做雞都叫明碼實價,屌完有錢收。
嫁比果條仔,比佢屌完都未必會比家用。
而且不嬲都分散投資風險冇咁高,條仔有咩事,破產等,我就乜都冇。
做雞呢個客冇錢第個有,收入仲反而有保證

人地老母而家搵鎖鏈鎖佢去做雞咩
莫欺少年窮 讀緊書仲有好大空間

識人轉個頭讀個專業證書搵3皮野
又有人撈得好掂畢業幾年做緊上市公司經理級
大學畢業求其搵到份政府工都兩皮幾野起跳

讀中學都有空間嘅,入左大學,睇你讀咩科都知咩料啦,讀晒銀時/Soc Sci就飛得啦,其他都可以考慮下
好彩阿媽由細到大教我 最緊要搵個中意我、錫我既男仔

你試下同你阿媽講你男友搵少你一半,重要冇乜學歷又大你成十幾年
我媽咪知知道我拍拖之後
又問我男朋友住邊屋企有冇錢
問過我d fd 佢話佢地啊媽都係咁問佢地
個個啊媽都想個女嫁個有錢人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞